Games.Aevers.com 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2011 Witam. Panowie mam pytanie czy mogę zrobić użytkownikom konto wirtualne na Xen bez wgrania oprogramowania systemowego. Bo widzę ze w wielu ofertach firm jest już wgrane jakieś oprogramowanie, czy Xen wymaga już jakiegoś wgranego softa? jak to się odbywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2011 Ale o co chodzi? System w kontenerze? Czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2011 (edytowany) Chcesz zrobić konto w systemie na XENie czy postawić wirtualke i usera dodać w panelu XENa? Ogólnie nie wiem o co biega... Masz serwer dedykowany na nim instalujesz oprogramowanie do wirtualizacji XEN/OpenVZ i dodajesz nowe obrazy systemu po czym tworzysz nowe konto i instalujesz system (obraz) dzięki temu masz kilka serwerów na jednym serwerze Jak zainstalujesz panel i dodasz kilka obrazów user może sobie zmieniać system... Edytowano Listopad 30, 2011 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach