Davi 5 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2011 Witam, Mam do was pytanie robię np. forum/bloga/portal o jakiejś firmie dajmy np. rolex - domena przykładowo rolex.pl / rolex.eu i tak dalej są zarejestrowane . Wersja A)Zostają mi do wyboru rolex .net.pl/info.pl/biz.pl/org.pl/edu.pl/ czyli wszystkie funkcjonalne oraz regionalne. Wersja B)Lub mogę wymyślić własną nazwę ale np. z końcówka .pl która jest przez polskich internautów najlepiej zapamiętywana i tu dla przykładu np.rolex24.pl , rolexcenter.pl , forumrolex.pl , blogrolex.pl , rolexy.pl i tak dalej Co waszym zdaniem lepiej wybrać ? Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2011 Opcja nr 2. Po pierwsze ccTLD zawsze lepiej wygląda, po drugie jeśli nie masz umów z właścicielem marki, nie jesteś przedstawicielem marki na Polskę itd. lepiej unikać zamieszania związanego z wykorzystywaniem zarejestrowanej marki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OtherCoder 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2011 Oczywiście opcja numer 2. Przy pierwszej promowałbyś konkurencję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach