hat 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 Mam serwer w mzone i dostałem subdomene pod którą dostępna jest moja strona. Mam też domenę w ovh.pl, którą chciałbym podłączyć pod ten serwe w mzone. Tak żeby ta domena prowadziła do głównego katalogi serwera i była główną domeną. Jak coś takiego można zrobić? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mark97 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 Wchodzisz w panel domeny na OVH wklepujesz dns'y Mzone i podpinasz domenę pod Cpanel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hat 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 No właśnie tak próbowałem. OVH zatwierdził zmianę DNS'ow, podpiąłem domenę w panelu administracyjnym mzone. Jednak jak wpiszę w pasku adresu swoją domenę to automatycznie przekierowuje ją na adres: https://ssl0.ovh.net/fr/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 Jak dawno zmieniałeś DNS-y? Podaj nazwę domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 (edytowany) Napisz na helpdesku i podaj dane do panelu w OVH (koniecznie w żółtym polu), ustawimy Ci to. Edytowano Listopad 25, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hat 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 Dzięki za odpowiedzi. Napisałem do na helpdesku i okazało się, że 'ta domena jest poprawnie zaparkowana i wskazuje Pana konto na naszym serwerze'. Tyle, że jak ja na nią wchodzę to mnie przenosi automatycznie na: https://ssl0.ovh.net/fr/ Adres domeny: zdrowa-watroba.pl DNSy zmieniałem dziś rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 (edytowany) Wyczyść cache z przeglądarki i dns. W Windows otwórz menu start i w uruchom wpisz: cmd Po otwarciu konsoli: ipconfig /flushdns Dobrze jest też zrestartować router. Mi Twoja strona działa, być może propagacja jeszcze się nie zakończyła. ; > DiG 9.6-ESV-R4 > -t A zdrowa-watroba.pl ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2 ;; QUESTION SECTION: ;zdrowa-watroba.pl. IN A ;; ANSWER SECTION: zdrowa-watroba.pl. 14400 IN A 31.3.234.18 ;; AUTHORITY SECTION: zdrowa-watroba.pl. 86400 IN NS ns2.mzone-net.co.uk. zdrowa-watroba.pl. 86400 IN NS ns1.mzone-net.co.uk. ;; ADDITIONAL SECTION: ns1.mzone-net.co.uk. 14400 IN A 31.3.234.18 ns2.mzone-net.co.uk. 14400 IN A 31.3.234.19 ;; Query time: 326 msec ;; SERVER: 69.56.222.10#53(69.56.222.10) ;; WHEN: Fri Nov 25 09:07:49 2011 ;; MSG SIZE rcvd: 134 Edytowano Listopad 25, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hat 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2011 Dzięki za pomoc. Wszystko już działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach