Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 (edytowany) Witam. Zakładam, ze znakomita wiekszość użytkowników działa na linuksie, więc zwracam się z prośba w sprawie dość nietypowej. Chodzi o HDD, jaki mam w urządzeniu (playerze). Wybebeszyłem HDD i chciałbym przenieść zawartość na inny HDD. Widzę, że całość jest podzielona na 4 partycje w tym 2 to linux i 1 swap. Całość odpala się z pierwszej linuksowej. Niestety, mogę działać jedynie na windzie lub DOS-ie. Jakie postępowanie byście sugerowali? Edytowano Listopad 23, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 (edytowany) Norton Ghost? Ewentualnie z jakiegoś bootowalnego linuxa: dd if=/dev/partycja_źródłowa of=/dev/partycja_docelowa Edytowano Listopad 23, 2011 przez behemoth (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 (edytowany) GParted z Live CD -edit- Dodatkowo na stronie GParted masz ładny tekst , ale sam gparted ma opcje kopiowania CAUTION: Creating a whole disk or partition image backup is recommended before you resize or move a partition. Some free software (GPL) disk and partition image tools are available: Clonezilla, FSArchiver, G4L, g4u, Partimage, Partclone. Edytowano Listopad 23, 2011 przez Maq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach