Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Piszę w imieniu kolegi. WitamKupiłem hosting w hostpark.pl pod portal o radiach. Lecz w hostpark są zablokowane porty połączeń wychodzących A potrzebuje znać 10 portów najczęściej używanych aby podać administracji by odblokowali. Wie ktoś możne jakie to powinny być porty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 (edytowany) Niech kolega Ci napisze dokładnie pod jakie aplikacje potrzebuje mieć otwarte porty, raczej nie podawałbym na publicznym forum listy otwartych portów na danym serwerze. Jak jest to portal o radiach pewnie ma jakąś wtyczkę na skrypt, może tam jest jakaś informacja. Edytowano Listopad 23, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Przyznam, że nie rozumiem pytania. Jeżeli portal to strona www, jeżeli strona ww to port 80, jeżeli port 80 to firma hostingowa ma raczej odblokowany bo to podstawowa usługa. Więc w czym jest problem? Poza tym co on kupił wirtualny czy VPS-a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Serwer wirtualny Potrzebne porty pod statystyki shoutcast ponieważ nie chodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 No i co my mamy na to poradzić? Niech pisze do pomocy technicznej hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Dostałem wiadomość od supportu: "Proszę podać adresy portów, które mamy otworzyć dla połączeń wychodzących." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 No to my je mamy znać? To twój skrypt przecież... Kurde @d.v zabrał magiczną kule i teraz nie mogę nic wywróżyć... Ehh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 No może ktoś już miał taki przypadek... Nie tylko ja używam statystyk shoutcast Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Ale jak używasz to chyba rozumiesz na jakiej zasadzie to działa, a jak rozumiesz to wiesz na jakich portów używa a jeżeli tego nie wiesz to poszukaj w swoim skrypcie, którego Ty używasz a my go nie mamy i nie znamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 <?php $port = "7020"; $ip = "s1.slotex.pl"; $soff = "<b><span style='font-size: 13px; color: #ff0000;'>Wylaczony"; $son = "<span style='font-size: 14px; color: #009900;'>Wolny"; $sdj = "<span style='font-size: 14px; color: #ff6633;'>Zajety;</b>"; if ($fp = @fsockopen($ip , $port)) { fputs($fp,"GET /index.html HTTP/1.0\r\nUser-Agent: XML Getter (Mozilla Compatible)\r\n\r\n"); fgets($fp);fgets($fp);fgets($fp); while(!feof($fp)) $in.=strip_tags(fgets($fp)); fclose($fp); # echo $in; // [status] $m[0]="Server is currently"; $m[1]=""; $mp[0]=strpos($in,$m[0]); $mp[1]=@strpos($in,$m[1]); $ml[0]=strlen($m[0]); $ml[1]=strlen($m[1]); $tmp[1]=explode( " " , trim( substr( $in , $mp[0] + $ml[0] , 5 ) ) ); if( $tmp[1][0] == "up" ) $dat[status] = $sdj; elseif( $tmp[1][0] == "down" ) $dat[status] = $son; else $dat[status] = "Blad serwera"; if($dat[status]==$sdj) { } } else { $dat=array(); $dat[status]=$soff; } echo "$dat[status]"; ?> Oto jeden ze skryptów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Jeżeli proszą Cie o podanie portów, to podaj wszystkie porty serwerów shoutcast. Pierwszy masz: $port = "7020"; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 (edytowany) Jeżeli proszą Cie o podanie portów, to podaj wszystkie porty serwerów shoutcast. Pierwszy masz: No tak ale jeżeli w generatorze użytkownik podaje swój port. Nie mogę przecież znać wszystkich portów świata. Jakoś to trzeba zrobić skoro na innych hostach można to i tutaj tez się da. Edytowano Listopad 23, 2011 przez R0bert (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Zmienić na inny hosting, albo lepiej na VPS, sam będziesz zarządzał regułami firewalla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R0bert 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2011 Ok czyli nie ma innej rady? Troche szkoda bo ten hosting juz mam opłacony na rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach