Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2011 Witam. Proszę o pomoc z dziwnym problemem dotyczącym braku możliwości zmiany hasła w roundcube. Sam roundcube działa poprawnie. W momencie, gdy chce zmienić hasło wywala mi 500 po długim oczekiwaniu. Sprawdziłem logi i żadnej informacji, która mogłaby pomóc. Na serwerze Debian squeeze+DA+fcgi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2011 Problem z pluginem do zmiany hasła, nie jest on standardowy przy DA. Sprawdź logi roundcube, co do logów 500 na pewno są w error logu. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2011 Przewaliłem wszystkie logi. Specjalnie wyłączyłem wszystkie inne usługi, aby wyłapać błąd i nic. Zero informacji w logach. Jest info o zadziałaniu pluginu password, po czym żadnego błędu. Reasumując, trochę spanikowałem. Przemyślałem konfiguracje tego pluginu i wprowadziłem jedna zmianę, dzięki której już zmienia hasło. // DirectAdmin Driver options// -------------------------- // The host which changes the password // Use 'ssl://serverip' instead of 'tcp://serverip' when running DirectAdmin over SSL. $rcmail_config['password_directadmin_host'] = 'tcp://localhost'; // TCP port used for DirectAdmin connections $rcmail_config['password_directadmin_port'] = 2222; Zmieniłem na: // DirectAdmin Driver options// -------------------------- // The host which changes the password // Use 'ssl://serverip' instead of 'tcp://serverip' when running DirectAdmin over SSL. $rcmail_config['password_directadmin_host'] = 'ssl://localhost'; // TCP port used for DirectAdmin connections $rcmail_config['password_directadmin_port'] = 2222; Tak to jest jak sie nie doczyta. Może przyda sie potomnym. Dziękuje za wszelkie wskazówki i chęć pomocy. Do zamknięcia. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach