dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Witam. Zastanawiam się nad zmianą swojego konta pod moją stronę ze zwykłego shared na VPS. Moje problemy polegają na tym, że wykorzystuję już dość duży transfer(100GB), i niekiedy stronka się wiesza, dla tego potrzebuję czegoś "lepszego". Myślę że taki podstawowy OpenVZ powinien wystarczyć, ale mam kilka pytan co do niego. -Jeszcze nigdy nie pracowałem na dedyku i vps, zatem czy poradzę sobie z jego konfiguracją oraz przeniesieniem strony? -Czy DirectAdmin jest mi niezbędny do prowadzenia strony? Dzieki z góry za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 ad.1 Jeżeli nie miałeś nigdy żadnej styczności z linuxem, nie radzisz sobie z anglojęzyczną dokumentajcą i nie masz "smykałki" do tego to będzie Ci ciężko i z każdą rzeczą będziesz się męczył i pytał ad.2 Nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 No linuxa miałem kiedyś ale jakoś nie zostałem na nim. To może zrobić tak że wykupie najtańszy jakis vps na miesiać przykładowo i sie na nim poucze. Jak już bede wiedział co i jak to w tedy przeniosę stronę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Miesiąc może ci nie wystarczyć na ogarnięcie wszystkiego ale podstawowych rzeczy tak. Spróbuj budgetvps.pl na początek (14zł/mc nie jest dużo) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Sprawdź też vmline.pl - skonfigurują ci serwer (łącznie z panelem) i praktycznie nic nie musisz robić. Ile masz tych stron? Wygodniej jest 'klikać' w panelu, DirectAdmin jest płatny. Jest też ispcp, darmowy i wygodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Strone mam jedną. To mogę na dłużej wykupić, to akurat nie jest problem. A co do panelu, to ten ispcp darmowy jest jakiś do ogarnięcia? Bo jkaby nie patrzeć to po co wydawać 200zł na DA jak mozna miec darmowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 (edytowany) Jeśli nie masz wiedzy nt. administracji, zapoznaj się z naszą kompleksową usługą tj. hostingiem dedykowanym. Jeśli limity na hostingu WWW są dla Ciebie za małe a nie znasz się na zarządzaniu serwerem VPS, hosting dedykowany jest właśnie dla Ciebie! Łączy on zalety serwera VPS oraz zwykłego hostingu WWW: dużą moc, możliwości konfiguracji oraz niską cenę i łatwe zarządzanie. Dzięki zarządzaniu serwerem które oferujemy w cenie pakietu, nie musisz się znać na administracji serwerem VPS. Otrzymasz dostęp do konta administratora DirectAdmin. Serwer posiada wszystkie usługi i opcje, takie jak przy naszym hostingu WWW i jest na bieżąco aktualizowany. Hosting dedykowany jest monitorowany poprzez nasze systemy, dzięki czemu w przypadku problemów możemy bardzo szybko zareagować. Według przedstawionych wymagań, wstępnie proponuję pakiet EasyHD. W cenie 55,35zł z VAT za miesięcznie oferujemy 10GB powierzchni dyskowej oraz 100GB transferu miesięcznego oparte o serwer VPS (XEN) z 50% rdzenia procesora Intel Xeon E5620 (1200MHz) i 512MB RAM. Dla tego pakietu możliwe są również płatności kwartalne, półroczne oraz roczne. Roczną płatność obowiązuje zniżka. Przedstawiony hosting oferuje podstawowe nielimitowane parametry takie jak: konta FTP, skrzynki e-mail, bazy danych, subdomeny, domeny, wskaźniki domen Wszystkie konta utrzymujemy na własnych, markowych serwerach w serwerowni znajdującej się w Gdańsku (NEPHAX). Nasze cechy i atuty: stabilna firma, ponad 4 lata na rynku, zarejestrowani w GIODO, własna infrastruktura sprzętowa, codzienne backupy danych, dodatki: domeny, certyfikaty SSL, skarbonka – wirtualny portfel, program partnerski – 15% wiecznej prowizji za poleconą usługę hostingową, szybkie płatności on-line a także PayPal i SMS, eFaktury, pełna obsługa IPv6. W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam do kontaktu poprzez prywatną wiadomość na forum lub ogólny kontakt do firmy: biuro@hekko.pl lub telefon 58 732 71 94. Nasze biuro obsługi klienta nie jest wirtualne, pracujemy zawsze od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 do 22:00 oraz w soboty od 9:00 do 17:00. Szczegółowa oferta na naszej stronie internetowej www.hekko.pl Edytowano Listopad 18, 2011 przez Hekko.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 (edytowany) Zapraszam do naszej oferty serwerów VPS: Serwery VPS root już od 20 złotych (OpenVZ): http://mzone-net.eu/index.php?d=vps Dla użytkowników WHT oferujemy aż 50% zniżki za pierwszy miesiąc kod promocyjny: WHT Serwery zarządzane z panelem Directadmin lub cPanel (opcja dodatkowa): http://mzone-net.eu/index.php?d=vps W przypadku pytań zapraszam na chat do konsultanta. Edytowano Listopad 18, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Strone mam jedną. To mogę na dłużej wykupić, to akurat nie jest problem. A co do panelu, to ten ispcp darmowy jest jakiś do ogarnięcia? Bo jkaby nie patrzeć to po co wydawać 200zł na DA jak mozna miec darmowy. Darmowy i prosty do ogarnięcia. Do tego po polsku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Zamiast inwestować w VPS pod naukę, możesz najpierw sobie zainstalować VMWare Player (http://www.vmware.com/products/player/ ), a na nim uruchomić sobię jakiegoś linuxa do ćwiczeń - stąd można pobrać obrazy systemów http://www.thoughtpolice.co.uk/vmware/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 To może na początek zainstaluje na kompie linuxa i na nim potrenuje, a po czasie wykupie vps. No nic, to dzieki za porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 To będzie najlepsze. Spróbuj zainstalować sobie nginx - php5-fpm - mysql 5.5, postaw na tym mirror swojej stronki. Pokatuj trochę. Skasuj, spróbuj zainstalować wszystko z głowy... itd. Jak opanujesz, kup sobie VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 A co do linuxa, to jakiego najlepiej zainstalowac do nauki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Ja używam Debiana. Korzystałem z wielu systemów, ale według mnie Debian jest najlepiej pomyślany. To jest kwestia gustu oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 Polecam Debian 5-6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dervill 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2011 OK to zaczynamy zabawe z debinem, Dobra chłopaki, dzieki za pomoc jeszcze raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach