baciarek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2011 Domeny mam w ovh i serwer dedykowany tak samo z panelem DA. Do tej pory miałem podpiętą swoją domenę i zrobione na niej dns'y. Jednak z różnych przyczyn SEO chciałbym spowrotem wrócić do stanu dns w ovh. Oczywiście nie mam pomysłu jak to zrobić. Menadżer w OVH jest pod tym kątem zapętlony w pewnych punktach. Ja bym zrobił to tak, że w registry blue wyciął dnsy. W zakładce każdej z domen wstawił dns'y z OVH ( też jeszcze nie wiem jakie) Natomiast kompletnie nie wiem jak mam postąpić na serwerze. W panelu DA w ustawieniach administratora CMD_ADMIN_SETTINGS wpisać te same dnsy ovh ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2011 z glue nie musisz wycinać, a co do dns to http://pomoc.ovh.pl/SerweryDns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2011 Strefa SOA dla domeny xyz.pl nie jest dostępna na serwerze dns: sdns2.ovh.net W ustawieniach adminstratora w DA ustawiłem NS 1 i NS 2 na dnsy ovh: ns_numer_.ovh.net sdns2.ovh.net nie wiem jaka nazwa hosta ma być ustawiona, ustawiłem ns_numer_.ovh.net Pewnie coś muszę pstryknąć jeszcze na serwerze tylko co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2011 a spróbuj zamiast sdns2 dać sdns1 albo dns_numer.ovh.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2011 a spróbuj zamiast sdns2 dać sdns1 albo dns_numer.ovh.net Jeśli korzystasz z zapasowego dnsa w ovh, to ma on nazwę sdns2, a nie 1. 10/01/2011 OVH uruchomiło nowy serwer dns secondary: sdns2.ovh.net 213.251.188.141. Zmiana ta dotyczy nowo dopisanych domen (nie ulegnie on zmianie dla już działających domen). Więc jak już skonfigurujesz sobie domene w DA, to pierwszym DNSem jest Twój serwer - ns123455.ovh.net a drugim sdns2.ovh.net. Oczywiście Twój serwer musi mieć możliwość wysłania strefy domeny do sdns2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach