Maciej Matysik 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2011 W niedługim czasie planuję uruchomić serwis związany ze sprzedażą plików cyfrowych. Wiąże się z tym potrzeba dużej przestrzeni dyskowej i jeszcze większego transferu. Posiadam ograniczone fundusze tak powiedzmy do 200 zł miesięcznie a zależy mi żeby wszystko sprawnie działało. Dlatego pomyślałem nad następującym rozwiązaniem: Cały serwis wrzucam na szybki sprawdzony serwer tak żeby strona działała bez zarzutu natomiast pliki i cały transfer związany z ich pobieraniem przepuszczam przez jakiś zagraniczny tani serwer typu ovh. Z początku nie będą to wielkie ilości ale później podejrzewam że transfer będzie dochodził do kilku TB a zajmowana powierzchnia dysku do 200GB. Jeśli chodzi o oferty w Polsce z tego co przeglądałem to raczej nie zmieściłbym się z moim funduszem. Dlatego rozglądam się za rozwiązaniem tego problemu zagranicą - czy jest jakiś dobry serwer (wiadomo że za małe pieniądze nie ma co wymagać cudów) który sprawnie obsłużyłby kwestie związane z przechowywaniem plików i ich ściąganiem przez klientów? Coś właśnie typu ovh lub dreamhost ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
varit 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2011 Zobacz sobie ofertę www.kimsufi.pl Serwery należą do ovh i nie są drogie. Minusem jest brak raidu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach