NetMat 107 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2011 (edytowany) Witam, Mam mały problem z instalacją phpmyadmin, a mianowicie, chciałem go dzisiaj zainstalować jednakże wyrzuca mi błąd że już jest zainstalowany... A nie jest -.- root@localhost:~# apt-get install phpmyadmin Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done phpmyadmin is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. Ma ktoś może na to jakieś antidotum ? Edytowano Listopad 13, 2011 przez NetMat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2011 Pewnie jest dopisany do konfiguracji apacha.... musisz odhaszować dwie linijki kodu konfiguracji dla PMA (dokładnie nie pamiętam jakie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2011 (edytowany) Skąd wiesz, że nie jest? Jak to sprawdziłeś? Masz pliki w /usr/share/phpmyadmin? Jeśli tak, to możesz je ręcznie skopiować do katalogu www, np. cp -R /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin A jeśli chcesz go usunąć, to apt-get remove phpmyadmin Edytowano Listopad 13, 2011 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach