Igorek 26 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2011 Witam, mam na lapku Windows 7, ostatni czasy zainstalowałem linuxa dodatkowo dokładnie Ubuntu. Chciałem go usunąć nie dało nie wiedziałem jak, lecz padł mi seven, to postanowiłem wczytać recovera i tutaj cały problem. Wszystko pięknie recover się wgrał bez problemu. Lecz gdy chciałem odpalić mojego lapka to wyskoczył komunikat jakiś. Już nie pamiętaj co tam było. Ale w googlach znalazłem, że chcodziło, żeby zainstalować linuxa, nie wiem czemu zainstalowałem go i wszystko działa cudnie. Teraz moje pytanie jak usunąć tego linuxa. Za każdym razem podczas uruchamiania komputera muszę wybierać, który chce system Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2011 Wymazujesz partycję z Linuxem, uruchamiasz lapa z płyty instalacyjnej Windy (wiem, że do lapa nie dostałeś, pożycz gdzieś), uruchamiasz konsolę naprawczą i dajesz dwa komendy: fixmbr fixboot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2011 To jest Windows 7 i tu nie ma polecenia fixmbr Mała poprawka: bootrec.exe /fixmbr bootrec.exe /fixboot Można też wywołać całkowite przebudowanie sektora rozruchowego poleceniem bootrec.exe /RebuildBcd Więcej w manualu: http://support.microsoft.com/kb/927392 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2011 Ale w ten sposób, nie będę musiał instalować od nowa systemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2011 Nie będziesz. To są komendy do naprawy i odbudowy rekordu rozruchowego dysku - usuną one zapisane tam przez Linuxa dane (czyli lilo/grub) i wstawią standardowe wartości Windowsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach