Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2011 Cześć, znacie zagraniczne serwisy, które oferują usługę DNS za darmo? http://xname.org - dodałem domenę dwa dni temu, w momencie zmiany dnsów na ns0.xname.org, ns1.xname.org i ns2.xname.org w panelu zarządzania domeny, wywala błąd, że SOA nie jest skonfigurowana na ns0.xname.org, mimo, że dodałem 2 dni temu. Dosyć dziwna sprawa. afraid.org - też są problemy z dodaniem domeny do DNSów. Za to freedns.42.pl działa bardzo dobrze, tylko szkoda, że nie jest zagranicznym serwisem. Refresh Dnsów w 42.pl jest co kwadrans, natomiast w xname.org jest co 6 godzin, w ciągu 2 dni, 8 razy przełodowywało je i niestety dalej nie ma rekordu SOA na ns0.xname.org. Jakie rady? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2011 No to pomogłeś Negatyf, masz źle skonfigurowaną strefe afraid.org na xname.org. Brakuje rekordów A Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2011 Bezapelacyjnie zapodałeś radą Jednak IMO koledze chodziło o to co zrobić z xname.org. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2011 Miłosz, po dodaniu domeny przyklad - xzy.com, do xname.org, nastepnie dodaje rekord A @, www, xzy.com. na numer IP. Tak jak to zawsze robię przy innych domenach. Przy freedns.42.pl po 15 minutach już SOA było dla mojej domeny (to samo robilem co na xname.org), a przy xname.org po dwoch dniach nawet nie jest SOA skonfigurowane i o co chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2011 A sprawdzałeś zawartość strefy z panelu? Logi czy poprawnie dodało i przeładowało? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach