bartekc 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 (edytowany) Posiadam bazę ok 100 000 maili z mojego forum. Chciałbym co jakiś czas wysyłać do moich użytkowników mailing (wyrazili na to zgodę przy rejestracji). Najprawdopodobniej zdecyduję się na usługi IONIC. 1. Jak myślicie, czy IONIC to dobry wybór przy małym budżecie? 2. Jaka jest różnica między Root Root VPS OpenVZ i Root VPS XEN VHM, i który będzie lepszy pod mailing? 3. Ile maili na godzinę wysyłać, by nie poszedł żaden ban etc (mowa o serwerze najtańszym na IONIC (nr1)? 4. Będę korzystał z PHP Mailer, czy to dobry wybór? Adres do oferty o której mówię: http://www.ionic.pl/vps.php Edytowano Listopad 6, 2011 przez bartekc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Najpierw się zapytaj, czy Ionic pozwoli Ci na wysyłkę takiej ilości maili z VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Panowie przesadzacie trochę bo mam klienta z bazą 40k i co jakiś czas robię mu wysyłki, nie zawsze na całą bazę ale zdarza się kilka razy w miesiącu. Czasami miesięcznie wyślę 200k a czasami 300k i ok kilku lat serwer nie trafił na żadną spam listę ani RBL-a, Maile bez problemu dochodzą na portale i na gmaila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekc 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 regdos a z jakiego serwera je wysyłasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Osobiście polecam usługę Amazon SES + prosty panel z wykorzystaniem ich API - Osobiście wysyłam ponad 2 miliony wiadomości Dzięki, nie słyszałem o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2011 Przepraszam, że tak późno odpowiadam ale zmogło mnie jakieś choróbsko a przy temperaturze zbliżonej do 40 bardziej się buja w obłokach niż myśli. Korzystam z serwera VPS, maile wysyłam poprzez anomaila z mojego komputera. Do każdego maila dołączam stopkę z klikiem że można się wypisać. Każdy mail jest spersonalizowany. Serwer pocztowy do Postfix, revers IP, z którego wychodzi poczta wskazuje na hosta. Mailingi wysyłam z kilku domen i w każdej z domen jest dodany SPF z IP tego hosta mailingowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2011 Ja w firmie korzystam z iq.pl - i również wszystko śmiga super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rofi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2011 W ionic się nie da. Ich VPS'y nie mają rev'a - przynajmniej te managed. I nie można dopisać, bo nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach