lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Witam. Mam pytanie do was. Czy VPS #1 firmy Biznes-Host.pl da rade utrzymać serwer Team Speak 3 512 slotów. Wraz z znajomymi chcemy otworzyć taki serwer i chodzi o to czy taki VPS na początek jest dobry. Parametry : 10 GB dysku twardego Bez limitu transferu - port 10 Mbit 512 MB - gwarantowany RAM 1024 MB - maksymalny RAM Procesor gwarantowany - 2 Ghz Dostęp do konta root (ssh) 1 adres IP system opercyjny Linux Obsługa Primary i Secondary DNS Pełna kopia bezpieczeństwa Cały spis znajduje się pod adresem : https://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Tak wiem, lecz na samym początku serwer się nie zapełni. Myślę, że 200 osób powinno potrzymać. Gdy będę widział, ze te 10 mbit to za mało to zawsze mogę dokupić łącze tak by było większe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 10Mbps i 512 slotów to przypada na slot po 2,5KB/s co jest niską, aczkolwiek wystarczającą jakością do prowadzenia komfortowej rozmowy w trakcie gry. Oczywiście możemy zakładać, że serwer nigdy nie będzie pełny w 100%, więc będziesz mieć jakiś zapasik rurki. Zapraszam na VMki, które (mam nadzieję) niedługo ruszą u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Rozumiem, lecz czy na początek taki VPS da rade ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FriendlyHost.pl 22 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Mówiąc krótko: tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 (edytowany) Rzecz jasna, na samym starcie nie przewidujemy wysokiej frekwencji - Wiadomo od razu nie wejdzie 500 osób. Na wasze oko ilu użytkowników może wejść na serwer przy tym łączu i rozmawiać bez opóźnienia ? (twn. Lagów) Edytowano Listopad 6, 2011 przez MaZZi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Nie myślałeś może nad innymi firmami? Mógłbyś znaleść lepszą ofertę w innych mniejszych, ale sprawdzonych firmach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Myślałem jeszcze nad ViHost, lecz tam aktualnie jest wstrzymana sprzedaż VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 (edytowany) no to jak nie vihost to vipower, proste Co do serwera to wyrobi przy 200 online ale na pewno nie 512 chyba że wszędzie dasz najgorszy kodek. Nie oszukujmy się, ten serwer to nie jest demon prędkości, a tym bardziej nie na takim łączu. Polecam ci VPS1 z vipower.pl na start. Z czasem przejdziesz na VPS2 jak zabraknie zasobów. Edytowano Listopad 6, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 (edytowany) no tak nad vipowerem tez myślałem tylko, ze jest teraz wstrzymana sprzedaż VPS i nie wiem do kiego potrwa :/ Edytowano Listopad 6, 2011 przez MaZZi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Sorry nie zauważyłem. Szkoda że nie ma nic o tym wspomniane na stronie z VPSami tylko dopiero przy zamawianiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Puzzel 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 10Mbps i 512 slotów to przypada na slot po 2,5KB/s co jest niską, aczkolwiek wystarczającą jakością do prowadzenia komfortowej rozmowy w trakcie gry. Oczywiście możemy zakładać, że serwer nigdy nie będzie pełny w 100%, więc będziesz mieć jakiś zapasik rurki. Zapraszam na VMki, które (mam nadzieję) niedługo ruszą u mnie Oj 2,5KB/s nie nadaje sie za bardzo do komfortowej rozmowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Messyah 8 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 (edytowany) Pomyślałbym nad tą ofertą: http://ultimahost.pl...zczegoly-oferty Wygląda dobrze, ciekawi mnie tylko jak to jest z rzeczywistym działaniem, bo sam bym był zainteresowany.. Edytowano Listopad 6, 2011 przez Messyah (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Pomyślałbym nad tą ofertą: http://ultimahost.pl...zczegoly-oferty Wygląda dobrze, ciekawi mnie tylko jak to jest z rzeczywistym działaniem, bo sam bym był zainteresowany.. Posiadam vps-a u nich, działa świetnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2011 Pomyślałbym nad tą ofertą: http://ultimahost.pl...zczegoly-oferty Wygląda dobrze, ciekawi mnie tylko jak to jest z rzeczywistym działaniem, bo sam bym był zainteresowany.. Ja hostuję tam kilka serwerów TS3 i działa bardzo fajnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach