dan 2 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Witam, przymierzam się do przesiadki z jednego VPS na drugi. Mam wykupiona 1 licencje DA life-time. W związku z brakiem możliwości przerzucenia całej maszyny z jednej wirtualizacji na drugą wychodzi że trzeba się pobawić pojedynczo. Podsumowując: - mam VPS na XEN z zainstalowanym DA i z używanymi kontami - mam drugi VPS OpenVZ "pusty" Zakładam, że mogę zakupić np. miesięczną licencję DA na VPS z OpenVZ, postawić ją i potem wykonać migrację z jednego DA na drugi. Pytanie co dalej? Czy i jak mogę przenieść swoją licencję life-time na tego VPS z OpenVZ tymczasowo korzystającego z miesięcznej licencji DA? Czy sugerujecie jakiś inny tor postępowania? Zaznaczam, że nie chcę doprowadzać do jakiś przestojów w działaniu kont pod DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Zmiana w ip da i rsync bez sys i proc powinien wuystarczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dan 2 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Trochę skomplikuję :-). VPS XEN jest na debian 5. Gdzie i na którym etapie zrobić upgrade do 6? Jak z licencją DA? Coś trzeba modernizować tytułem przejścia na Debian 6? Zmiana w ip da i rsync bez sys i proc powinien wuystarczyc W jakiej kolejności? Zakładam, że najpierw rsync, potem zmiana ip w DA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach