brayan.tr 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 (edytowany) Witam, proszę o doradztwo Jestem początkującym przedsiębiorcom. Wykonuje strony www itp oparte o MySQL oraz PHP & Smarty = ogólnie webówka. Chciałem wybrać serwer który uciągnie na dobrym poziomie strony moich klientów powiedzmy: 1 serwer / 20-25 stron / serwisów (ruch niski i średni). Nie bardzo wiem na jakie firmy hostingowe mogę liczyć aby wszystko chodziło szybko. W kręgu moich zainteresowań są: - Nazwa - Ovh - zdecydowanie najdroższe rozwiązanie z pośród wszystkich - az.pl - linux.pl - Kei.pl - ..... Jaka firma najlepiej sobie poradzi w moim przypadku ? Czy konieczny jest już zakup np VPS ? Najważniejsza jest dla mnie jakość jednak za rozsądne pieniądze. Czy na podstawie danych przeze mnie przedstawionych da się coś wybrać czy muszę podać więcej szczegółów. Edytowano Listopad 4, 2011 przez brayan.tr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Napisz ile to wszystko waży i jaki generuje transfer oraz jakie max widełki cenowe. Transfer i powierzchnia przewidywalne też jak możesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brayan.tr 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Właśnie sęk w tym, że to ma być serwer dla przyszłych klientów. Zamawiając u mnie stronę mają dostawać na 1 rok serwer gratis. Osobiście waham się miedzy nazwa.pl, az.pl a linuxpl.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 (edytowany) Na początek chyba najlepszym i najtańszym rozwiązaniem dla Ciebie byłby reseller. Zakup VPS to także konieczność samodzielnego zarządzania (o ile nie wykupisz hostingu dedykowanego), ewentualnie zatrudnienia kogoś do administracji, a to są przecież dość duże koszty. W usłudze reseller masz możliwość bezpośredniej kontroli nad kontami klientów (zmiana hasła, transfer, itp.), każdy z Twoich klientów też ma osobny dostęp do panelu administracyjnego. Rozwiązanie reseller są chyba jedne z najtańszych rozwiązań, o ile Twoje strony to nie jakieś serwisy typu Wirtualna Polska czy Onet. Koszt takich resellerów wynosi od około 15 złotych na miesiąc (dla przykładu u nas za konto 10GB 30 złotych). Odnośnie serwera nazwa.pl to chyba nie byłoby najlepsze rozwiązanie dla Ciebie, pomimo tego że masz promocję, nic więcej nie zyskasz. Pamiętaj także, że wykupując u nich serwer w promocji, odnowienie to już dużo większy koszt. Edytowano Listopad 4, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Zachęcam do zakupu resellera lub vps+np. DirectAdmin. Dzięki temu będziesz mógł odseparować dane klientów od siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Proszę cię tylko nie nazwa i az. Możesz wybrać jakiś hosting z mniej znanych firm które mają swoje konto na tym forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brayan.tr 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Ok a co z linuxpl.com ?? Jak wygląda stabilność/szybkość działania / support ? Myślałem o tym: http://linuxpl.com/Konto-W5GB_f_2_pakiet_21 Chciałem przeznaczyć na hosting około 350-450 zł rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2011 @brayan.fr: Z tych co wymieniłeś w pierwszym poście żadne mi osobiście nie odpowiadają. Dobra porada poszła od forumowiczów @mzone-net.eu oraz @hekko.pl powinieneś rozglądnąć się za resellerami w proponowanych przez mnie firmach, które posiadają usługi na wysokim poziomie i warto z nimi współpracować (i znów muszę dopisać moim zdaniem oczywiście ): unixstorm.org hekko.pl mzone-net.eu castpol.pl Jak nie będzie Ci pasował jakiś plan hostingowy na ich stronach możesz popytać supportu o indywidualny plan hostingowy dla Ciebie może coś Ci zaoferują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2011 do tej listy można też dopisać vipower.pl - stabilny i szybki hosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach