Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2011 Witam, mam taki problem. Mam płatnego crona a w nim jedno zadanie w masakrycznej cenie- ale mniejsza z tym. Chce aby to zadanie odnosiło się do pliku: www.zadaniecrona.pl/zadanie-crontab.php a plik zadanie-crontab.php odnosił się do innych zadań na innych serwerach. Przykład po wywołaniu www.zadaniecrona.pl/zadanie-crontab.php plik wywołuje zadania na innych serwerkach www.mojadomena.eu/cron.php www.blevle.com.pl/zadanie-cron.php www.costam.eu/in/cron.php Jaką konfiguracje powinien mieć ten plik (zadanie-crontab.php)? można zrobić tak iż ten plik będzie też co jakiś czas wywoływał inne zadania (w różnym czasie)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Może zastosować wątki w PHP? Dla każdego zadania oddzielny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 jak te wątki mają wyglądać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Obczaj jak się korzysta z wątków w PHP. Innej opcji jak to, to narazie nie widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Miłoszu, wyjaśnij, jak to ty zamierzasz korzystać via FastCGI z wątków. Ba, napisz, który to z hostingów shared udostępnia jakiekolwiek funkcje do zabawy z procesami? W treści wyraźnie było napisane, że on ma do dyspozycji zewnętrzny serwer robiący cyklicznie GET na podany adres URL... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Hmm.. w sumie nie pomyślałem o tym. W takim razie nie mam na to pomysłu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Czyli Panowie nie pomrzecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2011 Ciężko tu coś pomóc. Możesz z poziomu php przez curl coś tam "ściągać", ale i tak będziesz ograniczony timeoutem wykonania tego skryptu (u większości usługodawców to coś w okolicach 20-30 sekund). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2011 a możecie podać jakiś kod PHP który by to wywoływał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach