Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2011 Witam, Na szybko mam pytanie... Który procesor lepszy do serwera dedykowanego: AMD Phenom II X4 965 czy Intel Xeon E3-1230 Proszę o krótkie i "treściwe" odpowiedzi. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2011 http://www.cpubenchm...h_end_cpus.html Az tak przewyższa Xeon - Phantoma? Mam nadzieje ze to porównianie jest pod "serwery Dedykowane" a nie "Procesor najlepszy pod peceta". No nic mimo wszystko dziękuje - chyba że ktoś ma inna opinie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2011 Ten test troche zawyża wynik dla procesorów z HT i udawanymi corami, ale różnica jest i tak ponad 50% w praktyce, nie ma co się dziwić porównujesz procesory które oddzielają dwa lata, w tej branży to dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2011 Ten procesor AMD ma już kilka lat i jest dosyć muzealny już - pozatym jest to procesor typowo desktopowy. Nie ma więc co porównywać do E3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2011 Zdecydowanie E3 będzie wydajniejsze, ale głównie dlatego że to dużo nowsza konstrukcja. Nie przesadzajmy zaś z różnicą segmentów, gdyż rynek docelowy dla oby modeli był zbliżony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2011 (edytowany) Ten test troche zawyża wynik dla procesorów z HT i udawanymi corami, ale różnica jest i tak ponad 50% w praktyce, nie ma co się dziwić porównujesz procesory które oddzielają dwa lata, w tej branży to dużo Wow aż 50 % lepszy jest XEON ? od Phantoma? Takiej rozbierzności sie nie spodziewałem Edytowano Listopad 3, 2011 przez TeamPlay.com.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2011 Wow aż 50 % lepszy jest XEON ? od Phantoma? Takiej rozbierzności sie nie spodziewałem Czemu się dziwić ? To jest nowsza konstrukcja. Tego Phantoma, można ewentualnie porównać do najsłabszego dwurdzeniowego sandy bridge i3 2100 - http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=102 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2011 Nie wiem czy specjalnie przekręcacie, ale powyższy phantom to PHENOM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2011 hehe rzeczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach