bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Mam takie pytanie. Jak wiecie sa firmy, ktore nie udostepniaja KVM i zawsze jest ryzyko, ze po kompilacji jajka i reboocie server moze nie wstac a pozniej trzeba pisac maile, czekac itd itd. Czy jest jakas opcja w debianie, ktora pozwoli mi po kompilacji jajka sprawdzic/uruchomic server na nowym jajku, ale tylko raz (zalozmy) ? Gdy wyskoczy kernel panic server sie rebootuje ponowie i odpala na starym jajku. Z gory dziekuje. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Jeśli masz gruba to dodaj sobie opcję: fallback X (gdzie X to numer kernela, który działa). Jeśli nowy defaultowy kernel się wyłoży to po reebocie powinnien zaskoczyć ten z fallback. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Jeśli masz gruba to dodaj sobie opcję: fallback X (gdzie X to numer kernela, który działa). Jeśli nowy defaultowy kernel się wyłoży to po reebocie powinnien zaskoczyć ten z fallback. O widzisz juz jakies logiczne wyjasnienie. Na innym forum pisali, zeby kompilowac na innej maszynie a pozniej przenosic (a do innej tez nie mam KVM) :-). Gdzie moge wiecej poczytac o tej opcji fallback masz moze jakiegos linka po reka, bylbym wdzieczny. Dzieki z gory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 http://www.gnu.org/software/grub/manual/legacy/Booting-fallback-systems.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach