mateusz_290 6 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 (edytowany) Siemka, w PHP mam skrypt rejestracji. Ale mam stronę w HTML i nie chcę rozszerzenia zmieniać. Chodzi mi o to, by na stronie kontakt.html się pola wyświetlało, a wszelkie błędy i wysyłanie etc. to niechby się opierało o PHP. Czyli plik kontakt2.php i kontakt.html - rozumiecie? Tutaj jest skrypt PHP: <?php // sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta if (empty($_POST['submit'])) { // wyswietlamy formularz echo "<table border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr> <td>Tresc wiadomosci</td> <td><textarea name=\"tresc\" style=\"width: 170px; height: 100px\"></textarea></td> </tr> <tr> <td>Imie, nazwisko lub nick</td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 170px\"></td> </tr> <tr> <td>Adres e-mail</td> <td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"width: 170px\"></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyslij\"> <input type=\"reset\" value=\"Od nowa\"></td></form> </tr> </table>"; } // sprawdzamy, czy zmienne przeslane z formularza nie sa puste elseif (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email'])) { // jezeli powyzszy warunek jest spelniony tworzona jest wiadomosc // zmienna $message zawiera tresc wiadomosci $message = "Tresc wiadomosci:\n$_POST[tresc]\nWyslal: $_POST[imie]\ne-mail: $_POST"; // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie] <$_POST>"; // funkcja mail() za pomoca której wiadomosc zostanie wyslana @mail("kazek000@gmaiil.com","Wiadomosc ze strony WWW","$message","$header") or die('Nie udalo sie wyslac wiadomosci'); // wyswietlenie komunikatu w przypadku powodzenia echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</strong></div>"; } // lub w przypadku nie wypelnienia formularza do konca else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypelnij wszystkie pola formularza!</span>"; ?> Edytowano Październik 29, 2011 przez mateusz_290 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Przeczytałem to co napisałeś 4 razy aby to zrozumieć, i doszedłem do tego że chcesz wysłać dane z formularza z .html do .php więc jaki problem? Wysyłaj dane GETem / POSTEM teoretycznie jeśli dobrze pamiętam Post był lepszy bo nie dało się w GET weryfikować skąd pochodziłozapytanie, ale nie jestem pewnien, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 <form method=POST action=kontakt2.php> </form> w kontakt2.php $dane1=$_POST['dane_z_formularza']; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach