m1chu 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2006 No i o to chodziło. Jestem bardzo wdzięczny Tobie jendrasik i Tobie pixel za pomoc i wytłumaczenie moich problemów. Wielku plus dla Was. Jak będę miał pytania to jeszcze się odezwę w tej sprawie, ale postaram się nie zawracać Wam więcej czasu. Z podziękowaniami m1chu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcoos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2006 niestety jedynym sposobem płatności za ich usługi jest wpłata na konto bankowe,co niestety wiąże się z wysokimi opłatami oraz długim czasem oczekiwania w przypadku realizacji takiej płatności w jednym z polskich banków. Rozmawiałem dzisiaj z ich przedstawicielem handlowym i stwierdzili, że nie ma problemu z paypal'em nawet przy większych kwotach, tylko doliczą prowizje w wysokości 3,9% + 35 eurocentów. Trzeba tylko po zamówieniu wysłać maila z informacją, że chce się płacić paypalem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lazarusek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2006 O jakie informacje pytają się podczas Aktywacji telefonicznej, przy zakupie serwera dedykwoanego ? Co daje promocja "Code für "Kunden werben Kunden" ? Podczas rejestracji można podać osobe polecająca, moze ktoś chce skorzystać przy okazji w rewenżu za pomoc w rejestracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2006 zastukaj na GG:606877 to pomoge Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcoos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2006 O jakie informacje pytają się podczas Aktywacji telefonicznej, przy zakupie serwera dedykwoanego ? Jeśli wybierzesz automatyczną (dzwonią bez problemu do polski po podaniu +48) to praktycznie sprowadza się do wciśnięcia 1 żeby przejść dalej w momencie gdy system prosi i wpisania kodu który się otrzymuje mailem. Jedyny problem to chyba w tym że albo idą przez marnego VoIPa albo ktoś marnie nagrał ten automat bo momentami brzmi strasznie bełkotliwie ;> (albo moja znajomość niemieckiego jest nic nie warta to równie prawdopodobne] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
breakpoint 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2006 Wszystko fajnie i bym się skusił na konto w www.webperoni.de lub netdirekt.de, tylko czy u tego drugiego panel jest po angielsku/polsku czy tylko po niemiecku? No i czy dało by rade zamiast tych ichnich linuxow zainstalować slacka i na nim ten ich panelik [wiem wiem, nie na Slackwara, ale najwyrzej bez panelu - dam rade a serwer ma byc tylko dla mnie];-)? Slacka znam dobrze i bardzo lubię, a te nowe dystrybucje jednak pod pewnymi względami się nieco różnią i musiał bym się przestawiać;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2006 w webperoni.de inne distro można zainstalować poprzez rescue mode Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciasgta 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2006 Czy nie znacie żadnego pośrednika webproni.de ? Ponieważ nie chce im płacić w euro bo za duże koszty przelewu itd.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2006 polecam http://puretec.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris0210 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2006 polecam http://puretec.pl/ Dobre to jest? Panel PLESK ktory oni instaluja ma licencje tylko na 10domen tak? Więc może lepiej zainstalować VHCS? Co o tym sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2006 Dobre to jest? Korzystam od 3 miesięcy - jak na razie bez problemu - dobry kontakt z Adminem ( pomimo tego, że od 2 dni czekam na odpowiedź - ale może coś mu wypadło i nie może odpisać) - wcześniej na każdy problem czy pytanie miałem odpowiedź najpóźniej po kilku godzinach. Niezły ping i uptime. Oczywiście przedłużam korzystanie z ich usług na następne okresy. Pozdrawiam Paweł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2006 Panel PLESK ktory oni instaluja ma licencje tylko na 10domen tak? Więc może lepiej zainstalować VHCS? Co o tym sądzicie? Jest jeszcze confixx bez limitu domen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2006 Jest jeszcze confixx bez limitu domen U nich jako standard jest ten z 10 domenami. Wczoraj Admin bez problemu załatwił moją prośbę ( tak długi czas oczekiwania spowodowany był nieaktywnym adresem email - akurat to była nasza wina :-) ) - to tak w nawiązaniu do mojego poprzedniego postu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Neurolizer 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2006 w webperoni.de inne distro można zainstalować poprzez rescue mode Witam (to jest moj pierwszy post na WHT.pl, wczesniej tylko czytalem), Zainteresowany jestem opcja RootDS mild na webperoni - jest to VPS z gwarantowanym RAM, CPU i dostepem root. Zastanawiam sie jak to jest z modyfikacja parametrow systemu - jadra, oprogramowania bazowego, dystrybucji. Na WHT.pl i WHT.com trafilem na informacje ze w przypadku VPS na Virtuozzo moge miec problemy z modyfikacja jadra. Niestety nie przytocze teraz linkow do konkretnych wypowiedzi. Moze ktorys z uzytkownikow podzieli sie doswiadczeniem w ponizszych kwestiach: 1. Czy mam mozliwosc modyfikacji jadra VPSa z webperoni, np. upgradu do nowej wersji, dodania innego systemu pliku? 2. Czy moge zainstalowac tam dowolna dystrybucje Linuxa z obrazu ISO? 3. Jesli odp. na pyt. 2 jest nie, to czy mam mozliwosc aktualizacji preinstalowanego oprogramowania (sshd, apache,jvm), czy administrator webperoni sam tego dokonuje na jakims wspoldzielonym fragmencie systemu tylko do odczytu? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2006 1. zależy od metody wirtualizacji - jeśli wszystkie VPSy korzystają ze wspólnego kernela (jak jest właśnie w moim nieulubionym popularnym VZ, używanym przez webperoni), to nie skompilujesz sobie własnego, jeśli natomiast VPSy stoją sobie np. na VMWare to jak najbardziej możesz kompilować kernele wedle własnego widzimisie i do woli. 2. to też zależy od tego na jakim systemie jest postawiony system VPS - przeważnie masz kilka gotowych dystrybucji do wyboru w klikalnym menu - jeśli chcesz poeksperymentować polecam http://unixshell.com/ - masa dystrybucji do wyboru, chodzi sto razy lepiej niż te cuda na Virtuozzo. 3. instalować możesz zawsze wszystko praktycznie do woli . Choć np. Virtuozzo jakiś czas temu miało problem z podołaniem iptables, teraz chyba jest lepiej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach