Szymon 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2004 Witam, W cPanelu jest mozliwosc tworzenia katalogow na haslo, a co jesli chcialbym miec cala strone na haslo? Da sie to zrobic w cPanel? Potrzebuje to, bo kiedy strona jest w trakcie budowy, chcialbym zeby byla widoczna tylko dla mnie Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasik 10 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2004 dla strony robisz tak samo ... zakladasz haslo na katalog w ktorym jest strona i tyle, a wszystkie jego podkatalogi takze sa zabezpieczone majac np. wlasne stale IP mozna takze wrzucic do katalou strony plik .htaccess z wpisem np: Order Deny,Allow Deny from All Allow from 11.11.11.11 gdzie 11.11.11.11 to twoj IP i wtedy do strony ma dostep tylko komputer z tym IP, wtedy nie musisz juz za kazdym razem sie logowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymon 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2004 Tyle, ze mam neo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasik 10 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2004 no to robisz opcje pierwsza, czyli standardowy katalog na haslo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymon 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2004 OK, tylko jak to zrobic? W cPanelu mozna tylko zakladac katalogi lub nadac haslo juz istniejacym, ale ja chcialbym, zeby katalog glowny byl na haslo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasik 10 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2004 oj ciezko ruszyc glowa ... jak to w przypadku cpanelu musismy zastosowac maly trick w dziale "katalogi na haslo" wejdz do dowolnego katalogu tak jakbys chcial go zabezpieczyc ... nastepnie skasuj z paska adresu w zmiennej ten katalog ... tak aby zostalo: /home/{twoj_login}/public_html czyli dla loginu "zenek" cos takiego: https://twoja_domena.pl:2083/frontend/x/hta...nek/public_html wchodzisz na ten adres i juz mozesz zabezpieczyc katalog glowny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymon 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2004 Super, dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach