kawon 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Q-1T tj Q-1T A przecież zmienili ostatnio ofertę. Miłosz a masz może dostęp albo obsługujesz jakiś Kimsufi 16g? ja używałem 24G i powiem Ci że te serwery tyle nie wyciągają, najwięcej miałem coś około 93Mbit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 @UP A jak ma się sprawa z dyskiem? Daję rade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Tu masz z 16G Supported ports: [ TP ] Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Full Supports auto-negotiation: Yes Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Full Advertised auto-negotiation: Yes Speed: 100Mb/s Duplex: Full Port: Twisted Pair PHYAD: 1 Transceiver: internal Auto-negotiation: on Supports Wake-on: pumbg Wake-on: g Current message level: 0x00000001 (1) Link detected: yes Dyski dają rade. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawon 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 @UP A jak ma się sprawa z dyskiem? Daję rade? Nie miałem żadnych problemów z dyskiem dawał radę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Spoko dzięki. A może ktoś zna jeszcze jakąś inną podobną ofertę jak ovh? Cenowo żeby była porównywalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 hetzner.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Hetzner bardzo dobra oferta:) jednak opłata instalacyjna w serii EX jest za duża. Ale maszyny mają chyba nawet lepsze jak OVH:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Chyba pod koniec serii EQ opłata za setup była w granicach 49 ojro. Masz tam jeszcze jakąś serie bez setupu chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 No faktycznie jest tylko dyski jakieś małe, no ale i tak już lepiej bo Raid jest, chociaż czy do torrentów jest on niezbędny? A jak u nich z P2P? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawon 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 No faktycznie jest tylko dyski jakieś małe, no ale i tak już lepiej bo Raid jest, chociaż czy do torrentów jest on niezbędny? A jak u nich z P2P? Francja bardziej gnębi p2p niż Niemcy, więc spokojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PawelL 2 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 A mi się wydaje, że w jakiś sposób jesteś powiązany z tą firmą, ale niech Ci będzie załóżmy, że jest po twojemu. Tak jak wszędzie. Jest abuse, to usuwasz, albo wyjazd Kimsuf się nadaje do takich rzeczy. Mam serwer w tej firmie, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń to polecam, od tego to forum jest, lepiej by było jakbym polecił twoją firmę? wtedy byś nie miał żadnych "wątków" na mnie? Co do torrentów to nie wiem musisz do nich pisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Mam serwer w tej firmie, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń to polecam, od tego to forum jest, lepiej by było jakbym polecił twoją firmę? wtedy byś nie miał żadnych "wątków" na mnie? Co do torrentów to nie wiem musisz do nich pisać. Zabawne Przejrzał byś chociaż moją ofertę, to wiedziałbyś, że nie mam serwerów pod takie zastosowania. Nie sprzedaje serwerów dedykowanych. Mam jedynie maszyny zarządzane, które kupuje w OVH. No chyba, że kolega chce kupić maszynkę z administracją do torrentów. To zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 (edytowany) Hehe poradzę sobie:) Znacie może jeszcze jakieś firmy z gigabitem budżetowym i pod takie właśnie zastosowanie. Edytowano Październik 24, 2011 przez damekr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 http://100tb.com/ http://100tb.eu/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2011 A co powiecie o server4you.de? Ofertę mają niezłą widze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2011 2.5 TB/mc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2011 (edytowany) Tak tylko że słyszałem że kimsufi 16g daje rade wyciągnąć 500Mbit. Orzymałem taką opinię od kogoś kto ma ten serwer i używa. jak będziesz miał szczęście to dostaniesz kima 16G albo 24G z karta i portem 1Gb/s sporo takich maszyn było ostatnio, sama mam kilka 24G z portem 1Gb/s ale parę niestety juz tylko 100Mb/s a 500Mb/s spokojnie wyciagniesz jak tylko dysk pozwoli i nie zajedziesz go duża ilością sesji do twoich potrzeb nic poza OVH w tej cenie nie znajdziesz szkoda szukać Edytowano Październik 26, 2011 przez cdcd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trzy.litery 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2011 (edytowany) Obsługuje sporo serwerów z OVH, także kimsufi. Tu masz Q-1T: Speed: 100Mb/s Duplex: Full ta opcje da sie przełączyć... Settings for eth0: Supported ports: [ TP ] Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Full Supports auto-negotiation: Yes Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Full Advertised auto-negotiation: Yes Speed: 1000Mb/s Duplex: Full Port: Twisted Pair PHYAD: 1 Transceiver: internal Auto-negotiation: on Supports Wake-on: pumbag Wake-on: g Current message level: 0x00000001 (1) Link detected: yes mam 3 sztuki 24G na 1Gbicie, czy sa tez na 100Mbicie nie wiem, ja dostalem 3 pod rząd z 1Gbitem, wiec sie nie wypowiem wiecej miedzy serwerami 24g w nocy da sie osiagnąć 800Mbit (moze tylko u mnie?) w dzien jest to o polowe mniej jesli sie postarasz to i w dzien osiągniesz poza ovh ponad 500Mbit dysk bez problemu daje rade, odczyt testowy 130MB/s - 150MB/s Edytowano Październik 26, 2011 przez trzy.litery (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach