chauwa 17 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 Zwracam się do chętnych firm o propozycje serwerów VPS na krótki test 12-48H Test za oplata lub bez.. Od serwera oczekuje stabilności, dostępności i dobrego ping-a 1024 Ram gwarantowanego, najlepiej zlokalizowanego w Polsce ale nie koniecznie, na początek 20Gb HDD z możliwością migracji na wyższy plan. Po teście miesięczna oplata i po dokładniejszym "przetestowaniu" możliwa dłuższa wsólpraca. Na serwerze będzie na początku blog wordpressa, webmin a w przyszłości poczta oraz serwis joomla oraz forum. Czekam na oferty, oraz prosze o podanie ceny Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 Pod WP 1GB RAM? To jakiś konkretny blog? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chauwa 17 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 (edytowany) Nie chodzi tylko o bloga sam wirtualadmin zajmuje ponad 500 ramu (Real memory 4 GB total, 537.62 MB used ). Oferta na ta chwile nie aktualna. Jestem w fazie testów. Edytowano Październik 22, 2011 przez chauwa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 Niech ktoś zabierze uphost możliwość punktowania bo to robi się niesmaczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 możesz, wtedy większa szansa że testy będą pomyślne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 może tak a może nie wygląda to jednoznacznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chauwa 17 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 może tak a może nie wygląda to jednoznacznie Zanim odczytałam ten watek z propozycja Uphost.pl , zdążyłam zamówić, zapłacić i uruchomić miesięczna usługe z sporym upustem na pierwszy okres rozliczeniowy w innej firmie, w sumie tylko dla tego ze najwcześniej odpisała, co bardzo mnie ucieszyło zwłaszcza, ze wczoraj była sobota. Nie testuje serwera w Uphost.pl nie chce jakichś punktów sa zbędne, napisałam temat bo naprawde dla mnie to był trudny wybór Również nie chce wprowadzać jakiegokolwiek zamętu wiec uważam temat tymczasowo zamknięty (mam nadzieje ze na stałe) ewentualnie można temat wyrzucić do kosza. Pozdrawiam wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2011 (edytowany) 500 MB ram dla VirtualMina? Pierwsze słyszę... to już IspCP po instalacji zajmuje ~130MB pamięci (wraz z usługami). Edytowano Październik 23, 2011 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba 33 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2011 Jaka firme docelowo wybralas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chauwa 17 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2011 500 MB ram dla VirtualMina? Pierwsze słyszę... to już IspCP po instalacji zajmuje ~130MB pamięci (wraz z usługami). To sobie zainstaluj wget http://software.virtualmin.com/gpl/scripts/install.sh chmod +x install.sh ./install.sh Dla początkujących jak znalazł i znacznie łatwiejszy w konfiguracji niż IspCP. Jaka firme docelowo wybralas? Ultimahost.pl Która niestety własnie ma awarie, od takie moje szczęście... Mam nadzieje, że to nie ja zepsułam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 Webmin + Virtualmin + sshd + syslog = 58MB Ty nie widzisz różnicy pomiędzy tym ile zajmuje sam Webmin a tym ile zajmują poszczególne usługi. Zapewne masz powłączane wszystkie możliwe usługi i dlatego taka masz zajętość pamięci. Powyłączaj tego czego nie potrzebujesz i i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2011 (edytowany) To sobie zainstaluj wget http://software.virt...ipts/install.sh chmod +x install.sh ./install.sh Dla początkujących jak znalazł i znacznie łatwiejszy w konfiguracji niż IspCP. Ultimahost.pl Która niestety własnie ma awarie, od takie moje szczęście... Mam nadzieje, że to nie ja zepsułam No... po kliknięciu instalacji i działaniu usług na standardowych ustawieniach to się nie ma co dziwić...Proponuję zapoznać się z terminem optymalizacji ;-) Edytowano Październik 24, 2011 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach