Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Październik 21, 2011 (edytowany) Tworząc plik, załóżmy backup chciałbym aby w nazwie pliku był umieszczany stamp daty i czasu, ale w formacie unix. Dodanie stamp daty i czasu w normalnym formacie to pikuś, ale akurat ja potrzebuje aby tworzony plik miał format: obraz_1319240020.back Męcze się z tym już kilka godzin bez rezultatu. Edytowano Październik 21, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 Jak rozumiem, potrzebujesz tego do jakiegoś skryptu w shellu? DATE=`date '+%s'` i użyj odpowiednio w skrypcie $DATE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 No nie o to mi chodzi. To co podajesz generuje "normalną" date.Ja potrzebuje stamp w wersji unix. http://clock.itraport.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inzaghi89 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 A sprawdziłeś nim odpisałeś? > date '+%s'1319254720 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 (edytowany) Jaką, k*wa, "normalną" "date"? date '+%s' generuje Ci timestampa (jeśli nie wiesz co to jest to wyjaśniam: ilość sekund, jaka minęła od 01.01.1970 r.). I weź tu człowieku pomagaj... Edytowano Październik 22, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 d.v prosze nie denerwuj sie. Pomogłes mi juz nie raz i teraz pewnie tez masz racje. Zaraz dokładnie zobacze co jest nie tak w moim kodzie, ze nie generuje tego tak, jak najwyraźniej być powinno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 A wklej nam ten kod (albo przynajmniej kawałek odpowiadający za wstawianie timestampa), wspólnymi siłami szybciej to załatwimy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach