Ascalioth 3 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jaki byście mi polecili serwer vps lub dedyk pod serwis typu rapideo.pl czy 30dni.com. Parametry minimum: RAM - 8 GB Dysk - 1~ TB Procesor nie jest tak ważny Transfer - najlepiej nielimitowany - PHP5 - baza MySQL - obsługiwać curl, mod_rewrite oraz mieć wyłączony tryb safe_mode i open_basedir. Dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Jaki budżet, jakie łącze, jaki system ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ascalioth 3 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Łącze 100 mbit, system najlepiej windows, gdyż nie tylko ja będę z niego korzystał, a co do budżetu, to myślę że 350 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Nie znajdziesz takich wymagań, w takiej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ascalioth 3 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Cenę podałem orientacyjną, która może się nawet przesunąć dużo w przód. Chodzi mi tylko o konkretne serwery jakie polecacie o wspomnianych parametrach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 (edytowany) Pisałeś o lokalizacji? W Polsce to dostaw jedyneczkę z przodu. W Europie może za 2x tyle da radę, w USA może nawet w tej cenie ; ) Tylko Ty piszesz też o sofcie... to ma być dedyk zarządzalny? Bo co tam będzie to sam sobie instalujesz... hę? Edytowano Październik 19, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mati_290 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Powiem tak... W USA najlepiej - tanie a dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 (edytowany) Napisz do nas, przygotujemy Ci ofertę serwera w USA w podobnej cenie. Jest to jednak serwer niezarzadzany. Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Edytowano Październik 19, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ascalioth 3 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Zauważyłem, że są też serwery w chmurze (cloud), podobają mi się, jednak znalazłem tylko bodajże trzy strony z takimi ofertami. Jest to opcja idealna dla mnie gdyż nie muszę z wysokim transferem kupować razem 12gb ram, co jest mi nie potrzebne. Więc prośba do Was, może widzieliście więcej takich stron? Najbardziej spodobała mi się strona lh.pl, jednak nie dam rady nic zamówić (chyba nie działa odpowiedni odnośnik) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 (edytowany) poczekaj na e24cloud lub zobacz też ofertę amazonu na chmury. W tym przypadku lepiej weź chmurę ze względu na zmianę konfiguracji w każdej chwili a na początek wystarczy ci 2gb ram pod taki serwis tylko nie wiem jak jest z łączem bo jeszcze nigdy nie spotkałem się z nielimitowanym transferem a tu potrzebujesz min. 50tb miesięcznie : ) Edytowano Październik 29, 2011 przez Tomiz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3SF 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 (edytowany) Zapraszam do zapoznania się z ofertą cloud computingu Data Center 3Services Factory - pełna elastyczność doboru konfiguracji maszyny + brak limitów na łączu i SLA na poziome 99,95 % przy zachowaniu bardzo konkurencyjnych cen, ZAPRASZAM Edytowano Październik 29, 2011 przez 3SF (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DediWayPL 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2011 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą: http://dediway.pl/ napisz zbudujemy jakąś maszynkę do 350 zł spełniającą twoje wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach