YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Ciekawe rozwiązanie, ale gdzie miałby się znajdować ? Odwiedź moją stronę (w stopce) i zobaczysz, że nie ma logowania. Chyba, że wybór ankiety miałby być we Flashu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Wystarczyłoby by link do pobrania pojawiał się we flashowym apllecie. CURL już wtedy nie poradzi sobie z tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Podoba mi się ten pomysł, ale zostawię go jako ostateczność. Wolę jakieś inne rozwiązanie (bez używania Javy albo Flasha, javascript jeszcze ujdzie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Ale przecież z flasha można spokojnie link skopiować czy też w niego kliknąć. nie musisz od razu całej strony we flashu robić;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Nie wszyscy mają flasha i javę. Mogłoby to być też blokowane przez różne dodatki (adblock itp), a mi zależy, żeby wszędzie się wyświetlało i działało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2011 Generalnie wracamy do tematu ze masz źle napisaną aplikację z której można korzystać bez poprawnego wypełnienia ankiety. Może w tym miejscu to popraw (popraw weryfikację wypełnienia ankiety) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2011 nieuczciwa konkurencja ? to może ty użyj ich serwerów ? na pewno jest jakaś opcja żeby to odciąć tylko trzeba trochę pogłówkować albo wprowadź jakieś tokeny co? przy formularzu ma pobierać token itd. i co odświeżenie strony inny token ? w ostateczności flash, java, lub rozmowa z tą konkurencją i zamiast walczyć z wiatrakami dowal jakieś multi-combo, czyli tokeny + user-agent + coś jeszcze, może odpuści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2011 Rozwiązanie już jest, teraz jest implementowane, ale nie będę o nim informował ;-) A odnośnie odegrania się, to będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Październik 18, 2011 (edytowany) nieuczciwa konkurencja ? to może ty użyj ich serwerów ? Jak konkurencja używa jego serwerów, to jak on może się odegrać używając ich serwerów? Edytowano Październik 18, 2011 przez mSurf.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2011 Oni też posiadają własne serwery, ale używają też moich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Październik 18, 2011 A, ok, zwracam honor ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2011 Można zamknąć temat, problem rozwiązany myślę, że na długo ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach