Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Jestem w trakcie instalacji ISPConfig lecz zapomniałem hasał do phpmyadmin do konta root, jest ono wymagane podczas instalacji albo jakieś inne w celu utwrzenia bazy danych dla tej aplikacji. Moje pytanie jak zresetować to hasło. Za pomocą konsoli z dostępem do root. Tak dużo zrobiłem nie chce ponownie wszystkie od początku robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Uruchomić mysql z opcją skip-grant-tables, zalogować się, zmienić hasło root w tabeli users w bazie mysql i uruchomić mysql normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 (edytowany) łatwo powiedzieć. Bym był wdzięczny jak byś mi udzielił tzw "gotowca" i powiedział co mam wpisać do konsoli. Na pewno dam ++ reputacji Cały czas gdy wpisuję wszystkie możliwe hasła to wyskakuje mi #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) Edytowano Październik 15, 2011 przez Igorek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 łatwo powiedzieć. Bym był wdzięczny jak byś mi udzielił tzw "gotowca" i powiedział co mam wpisać do konsoli. Gógla wyłączyli? http://tinyurl.com/mrvftj Na pewno dam ++ reputacji No dawaj, dawaj. Będę miał na chleb i masło na kolacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach