Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 W googlach nic ciekawego nie znalazłem. Czy jest możliwość spolszczenia konsoli na VPS. Chodzi mi by całość była po polsku a nie angielski, było by to większym ułatwieniem dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Słownik w łapę i z angielskim się zaprzyjaźniaj - przyda się na przyszłość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 hehe uczę się go. Ale na poważnie z tego co widziałem w google to chyba da się spolszczyć tą konsole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 To znaczy jeśli instalujesz system w polskiej wersji językowej to parę komunikatów masz spolszczonych, ale konsola to tak naprawdę odwołania do programów, więc same programy musisz mieć po polsku.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Pochodź trochę na angielski w szkole, a potem bierz się za serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Z pamięci: apt-get install fonty locales console-common wybierasz układ klawiatury (QWERTY), dpkg-reconfigure console-common zaznacz: pl_PL.ISO-8859-2 pl_PL.UTF-8 Na końcu wybierz: pl_PL.UTF-8 Mam nadzieję, że pomogłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Nie było żadnej opcji by coś zaznaczyć. W skrócie nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Fakt. Pisałem z pamięci i wkradł się błąd. Zamiast: dpkg-reconfigure console-common powinno być: dpkg-reconfigure locales Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach