Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Witam kupiłem vps w netdc.pl, wybrałem system debian 6. Próbuję coś zainstalować i mam problem otóż, gdy potrzebuję edytować pewien plik wyskakuje mi komunikat -bash: nano: command not found by zacząć edycję wpisuję: [font=Verdana, Tahoma, Arial, sans-serif][size=2]# nano /etc/apt/sources.list[/size][/font] Jestem już zalogowany na konto root W czym problem Dodam iż, dopiero zaczynam się uczyć. Nic nie mogę na to znaleźć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 zainstaluj sobie nano apt-get install nano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 (edytowany) Dzięki. działa Chcę zainstalować xampa lecz muszę wgrać pliki do pewnego katalogu jak je wgrać z poziomu konsoli Edytowano Październik 14, 2011 przez Igorek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Każda odpowiedź rodzi u Ciebie kolejne pytania. Proponuje zapoznać sie z podstawami obsługi syemu linux za pomocą jakiejś książki/poradnika/strony bo forum nie jest od prowadzenia za rączkę przy każdej pierdółce a patrząc na twoje posty zalewasz forum takimi pierdółkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 (edytowany) Doszedłem post do usunięcia Edytowano Październik 14, 2011 przez Igorek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Październik 14, 2011 Jak nie będziesz czytał komunikatów z błędami (rozwiązanie podane na tacy) to daleko nie zajedziesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Teraz mam jeszcze większy problem, jak próbuję większość rzeczy zainstalować to wyskakuje mi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 Teraz mam jeszcze większy problem, jak próbuję większość rzeczy zainstalować to wyskakuje mi Nie próbujesz przypadkiem zdublować instalatora? instalujesz już coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 raczej nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2011 (edytowany) raczej nie Nie mów raczej.. tylko się upewnij. ps aux | grep apt-get Albo od razu: killall -w apt-get Edytowano Październik 15, 2011 przez romix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach