Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 witam szukam serwera vps pod forum na ipb 3.2. Budżet to 50 do 80zł. Lokalizacja (najlepiej atman) Warszawa lub Poznań (beyond). Najlepiej z opcją migracji na wyższe pakiety lub w przyszłości dedyk. Wątpie, żeby za te pieniądze ktoś miał vps-y w beyond (jakość = wysoka cena) dlatego prosze o propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) A nie może być 3SF albo NEPHAX? Poza tym podaj konfigurację jakiej oczekujesz. PS Oczywiście VPS bez administracji? Edytowano Październik 9, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 vps bez administracji, 3sf i nephax też może być, konfiguracja: 2 gb ram, virtualizacja xen 50gb - 100gb dysk 1tb - transfer procesor min. 2ghz (tylko nie athlon) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) Z takim budżetem to nie znajdziesz nic sensownego w Polsce, a już na pewno nie w 3SF, ATMAN, NEPHAX itp. Poza tym pamiętaj, że samo Data Center to nie wszystko. Radziłbym zdecydować się na jakąś ofertę z DE albo UK, ewentualnie (o ile to możliwe) zrezygnować z XEN na rzecz OpenVZ. Edytowano Październik 9, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 no to chodziaż ten 1gb ram gwarantowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) Nie sądzę, żebyś znalazł taką ofertę na XEN, która będzie łączyć 50GB powierzchni dyskowej, 2GB RAM i limit transferu na poziomie 1TB na łączach w polskim DC. Rzuć sobie okiem na ofertę vipower, może coś jeszcze obetniesz ze swoich wymagań i się zdecydujesz. Jeżeli przeżyjesz bez XEN to zobacz też vihost.pl (lokalizacja DE) i ultimahost.pl (lokalizacja PL). Wydaje mi się, że to jedne z najtańszy marek na polskim rynku. Edytowano Październik 9, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) Jeżeli przeżyjesz bez XEN to zobacz też vihost.pl (lokalizacja DE) i ultimahost.pl (lokalizacja PL). Wydaje mi się, że to jedne z najtańszy marek na polskim rynku. Do tego dopiszę http://www.vmline.pl/vps_xen (plusem jest darmowa konfiguracja serwera pod twoje forum). Edytowano Październik 9, 2011 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 no właśnie myśle nad serwerem tym vmline xserver medium, pociągnie ipb 3.2 (ok. 200osób online) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) Nie sądzę, żebyś znalazł taką ofertę na XEN, która będzie łączyć 50GB powierzchni dyskowej, 2GB RAM i limit transferu na poziomie 1TB na łączach w polskim DC. Rzuć sobie okiem na ofertę vipower, może coś jeszcze obetniesz ze swoich wymagań i się zdecydujesz. Jeżeli przeżyjesz bez XEN to zobacz też vihost.pl (lokalizacja DE) i ultimahost.pl (lokalizacja PL). Wydaje mi się, że to jedne z najtańszy marek na polskim rynku. W przypadku Ultimahost.pl wyższe pakiety są zakładane na dyskach SSD, dzięki czemu jesteśmy w stanie uzyskać większą wydajność dyskową niż przy serwerze dedykowanym opartym o dyski talerzowe. A to z kolei może mieć dość duże znaczenie w przypadku dużego forum. UltimaHost.pl ma do końca miesiąca promocję na WHT: http://www.webhostingtalk.pl/topic/32846-oferta-jesienna-promocja-z-ultimahostpl/ Edytowano Październik 9, 2011 przez Sebak (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) no właśnie myśle nad serwerem tym vmline xserver medium, pociągnie ipb 3.2 (ok. 200osób online) ? Znajomy ma ten serwer konfigurację pod swoje IPB, choć online ma ~100 online i działa bez problemu... w razie niewyrabiania, można zwiększyć zasoby, w końcu to VPS... Edytowano Październik 9, 2011 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biszkopcik 37 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 Polecam Ci hostmist.com, znajdziesz tam ciekawe oferty dot. serwerów xen w Niemczech. (Obsluguja platnosci paypal) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 wybrałem UltimaHost, teraz pytanie: jaki pakiet? Windows odpada, freebsd czy openvz? napewno wezmę pakiet 2gb ram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 A to już głównie pytanie do Ciebie, w jakim systemie lepiej się czujesz. Freebsd kontra OpenVZ i dowolna dystrybucja Linuxa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 Mam w Ultimahost pakiet 2GB (na dysku SSD) na OpenVZ i szczerze moge polecić, wydajność jest rewelacyjna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 (edytowany) a może hosting w chmurze e24cloud.com ? Twoja konfiguracja Twój serwer: 1 Core Zasoby: 2GB RAM Podstawowe HDD: 25 GB Dodatkowe HDD: 100 GB Przepustowość: 100 Mb/s System: Ubuntu cena: 17gr/godzina Edytowano Październik 11, 2011 przez Tomiz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 (edytowany) Oni jeszcze nie sprzedają usług. Konfigurator nie działa a podana cena nie jest ceną ostateczną. Edytowano Październik 11, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 wiem, mam dostęp do chmury testowej ale chodzi mi o wydajność tej chmury w porównaniu do vps za 69zł w ultimahost, wolę zapłacić trochę więcej i nie martwić się o serwer bo zawsze go mogę dostosować, kody do betatestów są na fanpage'u e24cloud. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 Chciałem skorzystać z tej chmury testowej, ale na tą chwilę wszystkie kody są rozdane :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sif3r 7 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 Zobacz ofertę : http://seolite.pl/vps.html Serwer w Polsce . Mam tam vps'a i lata bardzo dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 albo vps w ultimahost albo chmura beyond (to zależy od oficjalnej ceny). - do tych firm mam największe przekonanie patrząc na opinie innych userów wht.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 @Tomiz - ta chmura beyond nie jest rewelacyjna, wypychają cały ruch zagranicę. Co z tego że serwer jest fizycznie w Polsce jak i tak pakiety lecą przez Niemcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 @Tomiz - ta chmura beyond nie jest rewelacyjna, wypychają cały ruch zagranicę. Co z tego że serwer jest fizycznie w Polsce jak i tak pakiety lecą przez Niemcy No ale przecież to jest logiczne - to są testy serwerowe i ich rozwiązań, a nie łącza... na pewno w wersji płatnej spodziewać się można routingu po polskich światłowodach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 Z profilu Facebooka e24clodu: Łukasz *** Czy ruch przez level3 przez Berlin, Dusseldorf1, Frankfurt to tak docelowo?Wczoraj o 13:22 · Lubię to! e24cloud Tak Łukaszu celowo. Wczoraj o 13:43 · Lubię to! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2011 Z profilu Facebooka e24clodu: No właśnie - CELOWO (gość źle przeczytał pytanie ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2011 aktualnie myślę nad ultimahost ten vps z 2gb ram i ssd lub unixstorm xen-2. Co byście wybrali na moim miejscu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach