nebada 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 czy strona z obrazkami (po-land.pl) powinna mieć problem z ruchem rzędu 200-300 osób online? Wczoraj przerzuciłem stronę na ten serwer: odnosnik i zaczęło mulić. blog jest oparty na wordpressie, wordpress został zainstalowany od nowa, następnie nadpisany wersją z poprzedniego serwera (zwykły pakiet hostingowy, który działał ok, tylko się blokował przy ruchu wyższym niż 1k osob online). W czym może być problem? Pytam na forum bo rozmowy z pomocą techniczną 1and1 to kpina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) Gdy miałem darmowe konto na 1i1, to też muliło... Raczej nie dbają o klienta, wygląda to tak, jakby specjalnie dali konta userów na zamulonego dedyka żeby jeszcze bardziej go zamulić. Lepiej się wynieś od tego pseudogiganta to jakiejś mniejszej ale dobrej firmy. (Vihost.pl Vipower.pl, mZone.pl, UpHost.pl itp.) @down: U mnie czysty html, albo samo logowanie do ftp muliło Edytowano Październik 9, 2011 przez mSurf.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 1and1 to jest kpina, najbardziej śmieszyła mnie wydajność tych serwerów co pół roku temu rozdawali. Jeśli masz ten darmowy to zapłać te 15zł / mc ale za tą cenę masz hosting około 3GB miejsca i reszta bez limitów. Jeśli płatny to proponowałbym to sprzedać i tak jak napisałem wcześniej do innej firmy. 1and1 to masówka jak home czy nazwa, dobre na HTMLe bez MySQLa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) On ma VPS'a, a nie ten darmowy hosting Tak więc kwestia jest taka, albo walą straszny overselling na maszynie, lub zwyczajnie @nebada ma źle skonfigurowane serwer Edytowano Październik 9, 2011 przez Maq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nebada 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 no więc po kilku próbach z wgraniem i usunięciem bloga zauważyłem, że problem pojawia się dopiero po wczytaniu bazy mysql. W tedy strona od razu spowalnia. Blog ma ok 10.000 wpisów więc baza jest poważnie rozbudowana. macie pomysł co zrobić by zaczęło wszystko działaś poprawnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 a jak wygląda wykorzystanie pamięci przez MySQLa? Jak wygląda ogólnie sprawa zasobów? Masz powyłączane nieużywane funkcje (głównie InnoDB, z którego zapewne nie korzystasz)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2011 Mówiłem że ten hosting tylko na HTMLe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach