shoter09 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2011 Witam Serwer www mam na unixstorm, a vps na hitme i mam problem jak włączyć i wyłączyć serwer ventrilo przez stronę www ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 8, 2011 SSH2 i skrypt php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoter09 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2011 udało mi się zrobić uruchamianie serwera ale nie mogę zrobić wyłączania serwera uruchamianie if($_POST['akcja'] == 'start') { $connection = ssh2_connect($r_ssh2['host'], 22); ssh2_auth_password($connection, $r_ssh2['user'], $r_ssh2['password']); $sftp = ssh2_sftp($connection); ssh2_exec($connection, 'cd /home/ventrilo/'.$r['ip'].':'.$r['port'].'; screen -dmS ventrilo ./ventrilo_srv'); echo '<br>Serwer został uruchomiony'; } pid procesu zapisuje się w ventrilo_srv.pid, ale nie umiem go odczytać i zrobić kill [pid] Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 10, 2011 Uruchamiaj screena pod nazwą XXX później przy zabijaniu wyszukaj najpierw p XXX który to proces i go zabij. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoter09 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 nie mógłbyś coś więcej powiedzieć ? jestem początkujący i próbuje i nie wychodzi mi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 (edytowany) Ja u siebie jako nazwa screena podaje port serwera i po nim wyszukuje: $test2 = "ps ax | grep $port | grep -v grep | awk '{print $1}'"; $test = "ps ax | grep $port | grep -v grep | awk '{print $1}' | kill " .$test2; Mniej więcej coś takiego. Edytowano Październik 11, 2011 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 Po co sobie tak życie utrudniać ?... Włącz: $sciezka = "/home/ventrilo"; $polecenie = "cd ".$sciezka."".$r['ip']."".$r['port']."; screen -A -m -d -S ".$r['port']." ./ventrilo_srv"; $polaczenie = ssh2_connect($r_ssh2['host'], 22); ssh2_auth_password($polaczenie, $r_ssh2['user'], $r_ssh2['password']); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); if($stream) {echo "Działa";} Wyłacz: $sciezka = "/home/ventrilo"; $polecenie = "killall -9 ".$sciezka."".$r['ip']."".$r['port']."/ventrilo_srv"; $polaczenie = ssh2_connect($r_ssh2['host'], 22); ssh2_auth_password($polaczenie, $r_ssh2['user'], $r_ssh2['password']); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); if($stream) {echo "Działa";} Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 Niech robi jak uważa Czy trudniej czy prościej aby działało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoter09 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2011 Wielkie dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach