vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Hej, Czy może ktoś polecić jakiś bank w którym ma dobrą ofertę na prowadzenie rachunku walutowego w Euro / USD ? Chodzi mi generalnie o niskie koszty utrzymania i tanie przelewy. Pozdrawiam V. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Przelewy krajowe czy zagraniczne, UE czy poza nią? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Sprawdź DB, powinni mieć jedną z lepszych, jak nie najlepszą ofertę: https://www.deutsche-bank-pbc.pl/index.php/l1/konta/l2/konto_walutowe To samo dla firm: https://www.deutsche-bank-pbc.pl/index.php/l1/rachunki_i_rozliczenia/l2/konto_walutowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Przelewy krajowe czy zagraniczne, UE czy poza nią? Krajowe i zagraniczne 90% UE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 W ING masz przelew Europejski do UE i kilku innych krajów europejskich za 5zł bez względu na wartość transakcji, z tym że tylko przy walucie przelewu Euro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cyprus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 też popieram BZWBK , sam mam tam konto i wszystkie transakcje przeprowadzam przez internet szybko i sprawnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2011 Mogę potwierdzić BZWBK działa, ale IMO jest dość drogi. W dobie banków "internetowych" oczekiwałem czegoś tańszego, ale jak to mówią "lepszy rydz niż nic" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2011 Tak jak wyżej - polecam Alior + ING. dmN~ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2011 Od pewnego czasu mam konto firmowe w EUR w BZWBK i jestem zadowolony. Natomiast odradzam mBank, strasznie zdzierają na przelewach walutowych. Ostatnio zdarli ze mnie jakieś 40zł za przelew około 100 GBP do UK i to bez przewalutowaniu bo przelewałem środki z rachunku GBP. Do tego przelewy wewnętrzne w walucie są płatne 5PLN, także korzystając z serwisów typu walutomat.pl bank skasuje Cię na 10zł (po 5zł w każdą ze stron), w przypadku BZWBK taki przelew jest darmowy. Jednak mBank ma o tyle ciekawą opcję że ustala się rachunek z którego ma pobrać prowizję za przelew, natomiast w BZWBK trzeba zapewnić odpowiednie środki w walucie aby zrobić przelew nie powodując przy tym debetu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jac9k 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2012 alior bank moim zdaniem ma jedno z lepszych kont walutowych w chwili obecnej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emeszinfo 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Polecam mBank. To byl moj naturalny wybór bo mam już tam konto w PLN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kkm 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2012 Również polecam mbank, brak opłat i wygoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach