kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2011 Witajcie, spojżałem sobie dziś na transfery serwera i dziwnym trafem wciągu 9dni zrobiło się niecałe 100gb upload-u, dlaczego dziwnym trafem? na serwerze nie ma nic włączonego oprócz samego apache, potrzebuje pomocy przy zidentyfikowaniu dlaczego tak się dzieje, obawiam się ze mój serwer wysyła spam... Potrzebuje programów do śledzenia portów/adresów co łączy się ze serwerem lub co i gdzie wysyła, potrzebuje samej pomocy co powinienem zrobić, serwer stoi na windows-ie jakieś propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marshall Zgłoś post Napisano Październik 5, 2011 netstat Zobacz co pracuje na danych portach i znajdziesz kłopotliwy software Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ftt000 5 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2011 heh ktos poprostu postawil stros'a na Twoim serwerze sluzysz dla dobra sieci fxp ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 no nie wiem czy to dobrze, powiedzcie jaki najlepszy byłby antywirus na serwer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Zobacz to: http://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php Można go używać zarówno prywatnie, jak i komercyjnie. Korzystałem z niego na swoim serwerze i nie miałem problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Dzięki, właśnie straciłem przez to dostęp do serwera i muszę teraz zapłacić za odblokowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Przez Comodo, czy oprogramowanie, które tak wysysa Ci transfer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 6, 2011 Dobra serwerownia jak za antywirusa blokują serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 nie, wraz z av zainstalował się firewall i nawet nie zobaczyłem końca instalacji jak rozłączyło mnie, teraz nie mogę się połączyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 Generalnie brak firewalla na serwerze uważam za proszenie się o kłopoty. Usługodawca oprócz możliwości połączenia przez zdalny pulpit powinien udostępnić Ci również konsolę - za jej pomocą nie powinno być problemów z dostaniem się na serwer i odpowiednim skonfigurowaniem firewalla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 nic takiego nie dostałem, oprócz tego że każą płacić za odblokowanie serwera, możesz głębiej wyjaśnić o jaką konsole chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 Przy normalnej usłudze windows VPS powinieneś otrzymać dane do panelu zarządzania usługą (start, stop maszyny, reinstalacja systemu, itp). I właśnie w tym panelu umieszczana jest javowa konsola za pomocą której w awaryjnych wypadkach można łączyć się z serwerem (wygląda to dokładnie jak zdalny pulpit). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 (edytowany) to nie vps tylko dedyk dlatego właśnie dziwie się o jakim panelu mówisz Edytowano Październik 7, 2011 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2011 to nie vps tylko dedyk dlatego właśnie dziwie się o jakim panelu mówisz No to wtedy KVM. W OVH masz jeszcze dostępny vKVM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 8, 2011 to nie vps tylko dedyk dlatego właśnie dziwie się o jakim panelu mówisz Muszę Cię zatem przeprosić.To, co pisałem na temat konsoli odnosi się tylko do VPSów. Nie wiem dlaczego myślałem, że rozmawiamy o VPSie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2011 Wiem że to co pisałeś to o vps, faktycznie zapomniałem że jest kvm lecz nigdy tego nie używałem i nie wiem jak to się "je" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach