Glibnes 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2011 (edytowany) Czy majac VPSa z Debianem mam możliwość ograniczenia łącza "per connection", ew. "per IP"? Chciałbym ograniczyć prędkość łącza na połączenie lub na każde IP np. do 5mbps, tak żeby nikt przypadkiem nie wymyślił sobie "zeżreć" mi transferu przez kilkadziesiąt godzin ze swojego dedyka z nieograniczonym* transferem. Treść serwuje nginx. Edytowano Październik 5, 2011 przez nrm (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2011 jeżeli to jest nginx jako frontend apache to polecam mod_cband i wszystko ładnie sobie załatwisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glibnes 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 Ah, przepraszam, nie doczytałem, że chodzi tu dokładnie o nginxa. Nawiązując do posta przedmówcy, jeśli masz jednak samodzielnie stojącego nginxa, to powinno Cię zainteresować: http://wiki.nginx.or...dule#limit_rate Czytałem dokumentacje i niestety ta zmienna nie jest wystarczająca dla mnie. limit rate ustala limit na jedno połączenie, czyli wystarczy otworzyć odpowiednią ilość połączeń i będzie to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2011 HTB wystarczy.. Po co jakieś udziwnienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach