ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2011 Mam pytanie, czy jest jakiś skrypt który by sprawdzał czy plakacja na screenie jest włączona, a jeśli by jej nie było to by ją włączał, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Październik 2, 2011 Może: ps x | grep SCREEN + pare linijek w bashu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biszkopcik 37 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2011 (edytowany) Nie wiem czy dobrze rozumiem. Może: screen -ls Edytowano Październik 2, 2011 przez Biszkopcik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2011 (edytowany) Biszkopcik, tak na screenie go zobacze, lecz chcę skrypt który sam by to sprawdzał po np. nazwie lub ścieżce lub jeszcze czymś innym i jeśli by go nie znalazł to by go załączał z powrotem Dmho, jak by te linijki miały wyglądac, podpowiesz? W Bashu jeszcze nie za bardzo, Edytowano Październik 2, 2011 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach