Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2011 (edytowany) Czy ktoś używa Cloudflare i może podzielić się wrażeniami? Sam od kilku dni testuję i nie wiem co mam myśleć. Co prawda część rzeczy nie musi pobierać dzięki proxy i expires, ale z drugiej strony samo połączenie idzie najpierw do USA i wydaje mi się, że to jednak jest odczuwalne. Edytowano Wrzesień 27, 2011 przez lukasamd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krysia5522 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2011 Jest różnica w otwieraniu się strony polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2011 Podlinkuję bo nie dałeś http://www.cloudflare.com Dziwne mają te dane o ruchu i traficu, lekko z kosmosu, mam na myśli ten ruch bez pająków. U mnie to około drugi raz tyle przesadzają co najmniej. Teraz testują nową adresację IP. Przydałyby się jakieś wiarygodne testy porównawcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2011 Ja mam u nich podpiętych kilkanaście domen, korzystam jedynie jako zewnętrzne NSy, nie interesują mnie ich statystyki, które rzeczywiście nie są specjalnie dokładne, ani też proxy. Najzwyczajniej w świecie oszczędzam sobie konfigurowania binda na VPSach. I to zadanie cloudflare spełnia rewelacyjnie. Do tego jak chcę przenieść domenę z jednego serwera na drugi, to zmieniam u nich IP i w parę sekund mam nowy adres - odświeżanie rekordów jest natychmiastowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Pozwolę sobie odświeżyć temat Ktoś dalej korzysta? O ile mniej więcej szybciej ładuje się strona? Jakieś opinie na ten temat by się przydały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Ostatnio czytałem o tym u Łukasza: http://lukasztkacz.com/cloudflare-testy-i-podsumowanie/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 No proszę, akurat świeżutki news, dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2012 Tomek ostatnio testował i było kiepsko w praktyce. Może się odezwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2012 Ja testowo sobie włączyłem na jednej stronie na parę godzin tylko i musiałem wyłączyć. Za wolne to jest niestety... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2012 potwierdzam testowalem ok 2 miesiace temu, lepiej chyba smigala incapsula mimo ze w usa tylko serwy... ale ogolnie calkiem z tego zrezygnowalem, Ale trzeba przyznac, ze dziala bo jak zalaczylem test z loadimpact to z serwa mojego nic prawie danych nie ciagnelo tylko z cloudflara i dawalo rade, minus to wlasnie czasem trzeba bylo dlugo czekac na pierwsze zaladowanie strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2012 Zalety są oczywiste ale wady: 1. Czasowe false positive downtime z niewiadomej przyczyny. 2. Support odpisujący po 2-3 dniach lub w ogóle. Całkowicie dyskwalifikują CF pod coś produkcyjnego. Szkoda, bo idea i założenia oraz teoretyczne możliwości są spore. Pozostaje czekać aż CF pozbędzie się wad wieku dziecięcego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2012 Jako czyste DNSy (po wyłączeniu dodatkowych "bajerów" w ustawieniach domeny) spisuje się to jednak wyśmienicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach