Wampir 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 (edytowany) Witam serdecznie, Mam za zadanie znaleźć najbardziej optymalne rozwiązanie pod sklep internetowy z ilością produktów ponad 1000 sztuk. Sklep planuje ruszyć z kampanią reklamową i liczymy na spory ruch. Zależy nam na tym aby sklep przy sporym obciążeniu chodził szybko i bezawaryjnie. Na początek wybrałem shoper.pl i zastanawiam się czy to jest dobry wybór ? Może macie jakąś lepszą propozycję od shopera ? Jeśli shoper.pl będzie ok to czy będzie dobrym rozwiązaniem skorzystanie u nich z abonamentu ? Mamy obawy, że może to wolno chodzić lub mieć przerwy w działaniu jak ruszymy z promocją przez co możemy stracić trochę klientów lub na opinii. Natomiast jeśli sklep na abonament odpada to co polecacie pod shopera lub inne rozwiązanie ? Jaki VPS lub serwer dedykowany i gdzie ? Jak z zabezpieczeniem tego i administracją ? Zależy nam aby początkowo było najtaniej jak się da ale oczywiście z tych rozwiązań które gwarantują szybkie działanie, bezawaryjność i bezpieczeństwo danych. Liczę na Waszą pomoc i z góry bardzo dziękuję za każdą przydatną informację. Edytowano Wrzesień 21, 2011 przez Wampir (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castpol.pl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 Witam! Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS zarządzanych, dostępną pod następującym adresem: http://castpol.pl/oferta/zarzadzaneserweryvps Gwarantujemy pełne bezpieczeństwo danych oraz administrację. W przypadku chęci indywidualnej oferty lub pytań zapraszamy do kontaktu na adres bok@castpol.pl Pozdrawiamy, Ekipa CastPol.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 Gwarantujemy pełne bezpieczeństwo danych ..... Czy mogłbyś podać w jakim zakresie gwaranujecie "pełne bezpieczeństwo danych" i w jaki sposób ją zapewniacie ? Najchętniej zapoznałbym się z dokumentem gwarancji :-) g. http://beta.rootbox.pl - kod promocyjny: smerfetka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 (edytowany) Zapraszam do naszej oferty serwerów zarządzanych: http://mzone-net.eu/...hp?d=vpsmanaged Proponuję VPS20M (serwer zarządzany) z panelem Directadmin. W pakiecie masz 4h administracji miesięcznie, co zapewni Ci przygotowanie serwera przez naszych administratorów wg, poniższej specyfikacji: Instalacja Serwera - Zainstalujemy oraz skonfigurujemy Twój VPS tak, aby był gotowy do pracy. Na serwerze zostanie zainstalowany serwer Apache, serwer DNS, serwer FTP, Serwer Poczty (POP,SMTP, IMAP), Spamassassin, CLAIM antywirus, PHP z ZEND, eAccelerator, serwer SSL, Directadmin ze skryptami oraz wykonamy optymalizację wszystkich usług. Zabezpieczenie Serwera - Zainstalujemy dla Ciebie pakiety zabezpieczające, aby uchronić Twój VPS przed niepowołanym dostępem. W pakietach zabezpieczających znajdzie się APF (Firewall), BFD, mod_security, chkrootkit oraz rkhunter. Wyłączymy nieużywane usługi/pakiety tak aby zapewnić optymalne działanie pozostałych usług. Skonfigurujemy dla Ciebie Spamassassin z OCR, EXIM, RBL, a także zabezpieczymy PHP, DNS oraz wiele innych opcji. Aktualizacja - Upewnimy się, że na serwerze są zainstalowane najnowsze pakiety bezpieczeństwa dla wszystkich zainstalowanych usług. W taką aktualizację wliczona jest instalacji najnowszej stabilnej wersji OS. Jeśli potrzebujesz wyższej wersji np. PHP, również to zainstalujemy na Twoją prośbę. Monitoring - Nasi technicy będą przez 24 godziny na dobę monitorować Twój serwer, w przypadku gdyby zaistniała potrzeba restartu jakieś usługi lub konieczność naprawy zajmiemy się tym natychmiast. **Nie wykorzystany czas administracji w danym miesiącu nie przechodzi na kolejny . W przypadku pytań zapraszam do kontaktu z konsultantem/ką na chat. Odnośnie Twojego pytania: Na początek wybrałem shoper.pl i zastanawiam się czy to jest dobry wybór ?Może macie jakąś lepszą propozycję od shopera ? Nie wiem jak tam wygląda u nich z dostępem do bazy i plików itd, ale po rozwinięciu Twojego sklepu możesz mieć kłopoty z przejściem na niezależną platformę. Raczej proponowałbym skrypt sklepu np. PrestaShop, dobrego grafika i kodera. Wtedy wszystko trzymasz u siebie na serwerze i masz pełną kontrolę nad sklepem. Edytowano Wrzesień 21, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castpol.pl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 Czy mogłbyś podać w jakim zakresie gwaranujecie "pełne bezpieczeństwo danych" i w jaki sposób ją zapewniacie ? Serwery posiadają macierze RAID 1, aby zminimalizować problemy wynikające z ewentualnych uszkodzeń dysków. Dodatkowo w opcji zarządzanej kopie danych z serwera VPS przechowywane są na zewnętrznej maszynie (w innym DC). Za dodatkową opłatą możemy przechowywać kopię z X dni wstecz. Pozdrawiamy, Ekipa CastPol.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 Również polecam Ci CastPol, mam u nich VPSa i nie mogę narzekać na nic, mimo, że mam niezarządzany to można liczyć na pomoc supportu No i w zamian za bycie stałym klientem, można dostać ciekawe zniżki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartosz.nowicki 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2011 Zapraszam do zapoznania się również z naszą ofertą serwerów dedykowanych: http://hostit.pl/dedykowane/ oraz zarządzanych VPS: http://hostit.pl/vps/ W przypadku serwerów dedykowanych możesz również zamówić dodatkową usługę administracji (więcej na ten temat w naszym BOK): info@hostit.pl 801 000 437 Miałem do czynienia z kilkoma systemami ecommerce, niestety nie z Shoperem. Zaproponowana przez Ireneusza Presta pewnie spełni swoje zadanie, ale ja wybrałbym Magento. Za Magneto przemawia wg mnie obszerna dokumentacja i spora liczba tutoriali na temat różnych jego funkcjonalności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wampir 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2011 Dzięki za oferty i rady. Skorzystamy z shopera na abonamet a w razie jakiś problemów to przeniesiemy się na dedyka lub VPS-a i skorzystamy być może z którejś z Waszych ofert. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach