arczi886 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2011 witam posiadam serwer vps wraz z darmowym panelem hostingowym (poniewaz chce zapoznac sie tylko z dzialaniem firm hostingowych) kloxo. Dtworzylem nowego klienta wraz z kontem www , ftp i poddomena. wchodzac na konto http://ip_serwera/~demo mozna wejsc bez problemu na konto. Ale wchodza poprzez www.demo.nazwa_domeny.pl wywala blad Gdzie popelnielem blad albo czego nie skonfigurowalenm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2011 Popatrz w konfiguracji DNS. poniewaz chce zapoznac sie tylko z dzialaniem firm hostingowych Zakładam, że nie robisz krzaczka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2011 hmmm może student ? jeszcze mają około 3 tyg laby... Yyy ja też jestem studentem ale 1 zjazd dla 2 Roku miałem w ten weekend co był tak więc raczej chodzi Ci o dzienne to się zgodzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arczi886 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2011 hehe wiadomo, ze studentem jestem. Musze zarobic troche przed nowym semestrem:) a tak powaznie to robie to dla swojej satysfakcji i z czystej ciekawosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2011 Utworzyło ci w ogóle strefę dla subdomeny demo.nazwa_domeny.pl ? Wklej zawartość tego pliku oraz konfiguracji serwera DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
B0FH 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2011 jeśli chcesz pojedynczy wpis to rekord A (IPv4) lub CNAME (alias na domene), jeśli chcesz ogólnie dla dużej ilości kont to wildcard (*. przed domena) musisz zrobić i obsługę przez serwer www (Apache2?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach