Marek607 655 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2011 pietrovek "oczywiście" niestety nie mam... też mnie korci tak potestować. Idź co carrefour-a lub kauflandu - po 15 zł są, więc gówno nie pieniądz a sie czesto przydaje (u mnie prawie stale w maszynach go używam - wiadomo kurz i brud to i a to masy nie ma, a to prąd nie dochodzi). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2011 (edytowany) Jednak nie myszka... wyBSODziło na innej też. Ciekawe, że myszka podłączona do lapa wybsodziła lapa... także ja już nie wiem..heh Mam jeszcze drugi dysk z Win7 i właśnie go przepiąłem i myszka na tamtej instalacji Win7 nie BSODzi po wypięciu z portu : ) jaja heh Edytowano Wrzesień 24, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2011 (edytowany) Dwa komplety RAMu mam... na obu to samo, heh po to kupiłem RAM, "bo wszystko wska...." - masakra... Teraz lecę na drugim dysku na Windows XP, na razie spokój. Dodam jeszcze, że mam dość tego gówna... nie wiem, czy to sprzedać wszystko na części i kto zwróci, to ten komponent będzie felerny, czy co zrobić... heh Edytowano Wrzesień 24, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2011 Nie wróż z fusów, tylko zanalizuj core-dumpy generowane przez Dr.Watsona. http://www.computer-juice.com/forums/pl/f48/debugging-bsods-windbg-beginners-part-1-getting-all-bits-18677/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 (edytowany) kafi no ja patrzyłem na minidumpy przez windbg i IMO to wszystko to o kant d... rozbić, nic to nie mówi praktycznie. Co mi po tych procesach, który wywołał niby problem, skoro ja BSODa dostaję 10 minut po instalacji windozy, gdy jeszcze nic nie mam... także te procesy, podpowiedzi itd. nic mi nie przynoszą... poza tym tyle mam tych BSODów i różnorodnych, że to wiesz "wszystko" jest nie tak, heh. Wśród podpowiedzi bzdety typu "aktualizuj sterowniki" itd. bla bla pierdu pierdu... Edytowano Wrzesień 25, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 Z backtrace powinieneś móc wywnioskować, na poziomie którego sterownika może pojawiać się BSOD. Spróbuj wyłączyć na tej płycie głównej zintegrowane dźwiękówkę, sieciówkę i kontroler USB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stream 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 Na sprawdzenie RAM'u zapuścić memtesta. Przywróć defaultowe ustawienia w BIOS'ie, nie zaszkodzi go zaktualizować. Zapuść Prime95 i może też wysypie go przy pełnym obciążeniu. Dysk warto sprawdzić programem HDTune. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 (edytowany) Problem z myszką rozwiązałem odinstalowując sterowniki i tool Razera w trybie awaryjnym... pytanie tylko, czy to sam Razer, czy może te stery jakoś coś w kompie robiły z płytą, że w danych warunkach z powodu faultu na owej płycie wykrzaczało... kafi robiłem to już... wyłączałem, co było do wyłączenia - to samo. Teraz jadę na 1 rdzeniu i jednej kości 2GB RAM. Zastanawiam się nad dłuższymi testami przy pamięciach na 1066 lub nawet 800MHz, bo pamiętam, że najlepiej to działało właśnie na tych ustawieniach... w sensie stabilnie, bo wiadomo, takie dziwne przeskoki bywały i zwolnienia. Działało to jednak nieźle przy pełnych 4 bankach (2x2GB + 2x2GB). stream memtest był... 3-4 passy bez problemu. Co więcej, nawet mimo dobrego memtesta kupiłem 2 inne kości RAMu - na nich to samo... także RAM sam w sobie to raczej nie jest, może sloty, czyli mobo... Błagam o w miarę śledzenie wątku, jeśli ktoś chce pisać : ))) wszystko było - RAMy, dyski, bla bla itd. na 3 różnych dyskach próbowano (2 różne SATA, 1 IDE przy instalacji przez pendrajw) - ten sam efekt. Wymieniałem też tasiemki SATA, podpinałem do różnych portów - to samo. Także naprawdę, błagam - zostaje raczej zasilacz, mobo, procek, grafika... heh Próbowałem OCCT, Orthosa, Prime95 też mam, chyba też puszczałem. Powoli zapominam co robiłem, bo robiłem miliard możliwości... Ze 2 razy mi komp się wieszał nawet przy instalacji Win 7... ze 2-3 razy po pierwszym uruchomieniu. Czasem przy instalacji SP 1 do Win 7... różnie, bardzo różnie. O dziwo, na XP jest całkiem stabilnie (tzn. dużo nie działałem, ale spoko zainstalowałem system, itd.) niestety mam tylko XP 32bit, heh. Załączam szota z bsodviewera : ) fajnie, co? hehe Edytowano Wrzesień 25, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 może to będzie banalne, ale w takich przypadkach zawsze zaczyna się od zasilacza dziwne, że jeszcze nie sprawdziłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 (edytowany) I to mi w gralu w serwisie podpowiedzieli i to jest dość wysoko na mojej liście możliwych przyczyn. Niestety, nie mam możliwości podmiany sprzętu... będe kombinował jednakże : ) heh Ale zasilacz? Czyli np. "jest na lekko system to nie wywala, jak na maksa - wywala"? Na takiej zasadzie? Że napcham RAMu, wszystko na ON - wywali raczej? Czy to płyta źle podaje napięcia na podzespoły? Edytowano Wrzesień 25, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 Czy dobrze ci w tym kompie chodzi zegar systemowy? Nie za szybko/za wolno? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2011 Dobrze, heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2011 (edytowany) Dzisiaj na całą noc puściłem Memtest na te 2 nowe kości pamięci... 8 passów bez błędów, heh Edytowano Wrzesień 26, 2011 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2011 Tadaaaam - problem z myszką zażegnany, wczoraj i dzisiaj na noc puszczałem Memtesty i o ile jedną parę kości puściło bez problemów, to w tych starszych 2 błędy.... (załącznik). Jaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach