slasar 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Jakiś czas temu napisałem podobnego posta na forum fedory ale został bez odpowiedzi. Może tutejsi specjaliści od linuxów mi pomogą. Na domowym komputerze mam fake raid0 a na nim win7. Na innym dysku mam fedorę 15 64bit i właśnie ta fedora nie może zamontować tego dysku (raid0). Widzi nawet, że jest macierz ale twierdzi, że jest nieaktywna. Ubuntu i gparted(to chyba debian) bez problemu montują - dziwne nie ? z góry dziękuję za polecanie googla. Jak wiesz to pomóż, nie wiesz nie nabijaj postów ps powodem może być fakt, że dyski były używane w innych macierzach/kontrolerach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 A jaki konkretnie ten kontroler? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 to jest intel na płycie głównej chip ICH10R # mdadm --detail /dev/md127 /dev/md127: Version : imsm Raid Level : container Total Devices : 1 Working Devices : 1 UUID : f86641a7:217be59a:c5dac32f:a5c4b10e Member Arrays : Number Major Minor RaidDevice 0 8 16 - /dev/sdb domyślam się, że brakuje /dev/sda i wygooglałem, że trzeba mu dopisać UUID tylko nie ogarniam jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach