Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2011 Witam jak w temacie mam na sprzedaż licencję na panel direct admin licencja leży już jakiś czas nie używana więc chcę ją sprzedać licencja jest dożywotnia i jest typu external Cena jaka mnie interesuje to 160zł z racji tego, że jestem osobą prywatną nie mogę wystawić FV. Kontakt pw Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2011 Podaj id klienta celem weryfikacji w DA, ponieważ cena jest podejrzanie niska. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2011 Podaj id klienta celem weryfikacji w DA, ponieważ cena jest podejrzanie niska. sprzedane już wysłałem screena z panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2011 he, he Rekord transakcji: 20 minut No wwwybacz kamikadze boski wiatr "nas bohaterów narodowych, prądem" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrozy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2011 Widzę, że muszę włączyć się do rozmowy. To ja wysłałem PM, że kupuje tylko chce screen. Przelew zrobiony teraz czekam na dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrozy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 Mam nadzieje, że nie będzie to również najszybsza wtopa. Brak kontaktu ze sprzedającym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 Heh... 160 PLN za external? Chyba internal jak już... idź z nr konta do odpowiedniego banku (wygoogluj 4 pierwsze cyfry rachunku) i potwierdź dane sprzedającego, jeśli nie będą pasowały, poproś ładnie o dane osoby z numeru konta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 "a nie mówiłem" No wybacz, ale nie trzeba być mocno rozgarniętym, żeby wywąchać przekręt nosem. Ponad 70% mega rewelacyjnych cenowo ofert ma podwyższony stopień ryzyka (bazują na atrakcyjności cenowej), 25% to pewny przekręt. Pozostaje niestety 5% tych uczciwych. Jednakże nie zmienia to faktu, że jeśli external kosztuje 299$ to przy kursie $ wychodzi jakieś ~900zł, cena 160zł to niecałe 18% wartości. (czerwona lampka) Ciekaw jestem jaki ci screen wcisnął. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrozy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 No fakt moja wina, że nie widzę w polakach złodziei Screen ten: http://zapodaj.net/0c8f4ec5fbd4.png.html Zobaczę, jak sytuacja się rozwinie, najwyżej w poniedziałek poczynię odpowiednie kroki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 Nie chce cie dobijać, ale wykorzystał screena z innego ogłoszenia: http://www.webhostingtalk.pl/topic/31791-licencja-directadmin/page__p__265389 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 Czemu ten user ma licznik 91 postów, a de facto nie ma żadnego oprócz tego wątku?!? Gdzie wessało 89?!? (do tego w profilu jest 91, tutaj widać 33 WTF?!?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 Czemu ten user ma licznik 91 postów, a de facto nie ma żadnego oprócz tego wątku?!? Gdzie wessało 89?!? (do tego w profilu jest 91, tutaj widać 33 WTF?!?) No to jest zastanawiające. Myślę, że w tej kwestii pożądane jest wyjaśnienie kogoś z załogi, gdyż licznik postów jest pewnego rodzaju wykładnią wiarygodności. l Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2011 To chyba jakiś fuckup forum?!? http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site%3Awebhostingtalk.pl+kucziapa można znaleźć trochę tematów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrozy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 Sprawa została zgłoszona na policję. W całej sprawie najsmutniejsze jest to, że właściciel forum bagatelizuje całą sprawę. Użytkownik kucziapa dalej może logować się na forum celem kręcenia swoich "wałków" Zawiodłem się na społeczności WHT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 Ale to dobra nauczka na przyszłość, logicznie myśląc nie popełnił byś tego błędu. ps. kiedyś był rusel, teraz ma następce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 (edytowany) Zawiodłem się na społeczności WHT Nie wiń całej społeczności WHT, tylko jednego usera. Po to jest forum i ta społeczność, aby pomagali w takiej sytuacji, wystarczyło napisać PW do kogoś, czy dać posta z prośbą o opinię na temat takiej transakcji. A tyle razy się na forum pisało, że sprzedaż takich licencji przez osoby prywatne jest niezgodne z regulaminem DIrectadmin. Edytowano Wrzesień 13, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrozy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 MZone Group: tak samo jak sprzedaż licencji internal a jednak ma to miejsce Ja rozumiem, gdyby był to użytkownik, który zarejestrował się dwa, trzy miesiące temu, ale ten użytkownik zarejestrował się 08-październik 08. Poza tym dlatego nadal ma dostęp do forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 Ostatnio 7 Września był. Może miał wypadek? Nie jednokrotnie to mówiłem, ale często się zdaża (może nie tak często jak prawdziwe oszustwa) to, że sprzedawca miał jakiś wypadek itp itd. Szkoda że nie masz kontaktu żadnego do niego lub jego rodziny (telefon, adres) to byś się mógł z nimi skontaktować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 Poza tym dlatego nadal ma dostęp do forum? nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2011 Na przyszłość: myślcie mózgiem, a nie oczami widzącymi niskie sumy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2011 Ostatnio 7 Września był. Może miał wypadek? Nie jednokrotnie to mówiłem, ale często się zdaża (może nie tak często jak prawdziwe oszustwa) to, że sprzedawca miał jakiś wypadek itp itd. Szkoda że nie masz kontaktu żadnego do niego lub jego rodziny (telefon, adres) to byś się mógł z nimi skontaktować. Wypadek ?yyy Dał kradziony nie swój screen - skopiował og komuś z ogłoszenia więc na 99 % oszust Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Ostatnio 7 Września był. Może miał wypadek? Nie jednokrotnie to mówiłem, ale często się zdaża (może nie tak często jak prawdziwe oszustwa) to, że sprzedawca miał jakiś wypadek itp itd. Szkoda że nie masz kontaktu żadnego do niego lub jego rodziny (telefon, adres) to byś się mógł z nimi skontaktować. Zgubiłem wcześniej ten post... haha Tak, kupując u kogoś bierze się jego dane, dane jego mamy, babci, cioci i stryja od razu. Był dawno, teraz wejść nie może, bo ma zbanowane konto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Tak, kupując u kogoś bierze się jego dane, dane jego mamy, babci, cioci i stryja od razu. Zapomniałeś dodać że kuzynki też powinno się brać :-) Dobrze że jestem bystry. Tylko że on nie wziął nawet jego adresu z tego co wyczytałem, więc powinien wziąć z Ciebie przykład i brać adres całej rodziny ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach