Malitek 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 Witam, Napisałem do homepay.pl o oferte płatności sms ... Przedstawili oni iż otrzymuje 50 % Ale podając przykład Pani z obsługi napisała.. Na konto otrzymuje Pan kwotę 50% brutto wartości netto smsa, to znaczy, że przy wartości netto smsa 9 zł otrzymuje Pan kwotę 4,50 zł pomniejszoną o zaliczkę na podatek dochodowy tj. kwotę 3,85, a pozostała część kwoty czyli 0,65 zł trafia do Urzędu Skarbowego na Pańskie konto. Jakim cudem ? Wysyłając SMS za 11,07zł brutto dostawać powinienem 4,5zł ponieważ to stanowi 50 % kwoty netto a podatek powinni oni sami odprowadzić ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fod 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 mylisz się. dostajesz % prowizji z sms - zaliczka na podatek dochodowy swoją drogą jestem ciekawy jak to możliwe, że 18% z 4,5 to 65 gr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 No właśnie nie. 50% które odejmują to operator i prowizja dla nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 mylisz się. dostajesz % prowizji z sms - zaliczka na podatek dochodowy swoją drogą jestem ciekawy jak to możliwe, że 18% z 4,5 to 65 gr Masz jeszcze cos takiego jak kwota uzysku (20% lub 50% gdy w gre wchodza prawa autorskie). Czyli podatek naliczany jest od kwoty pomniejszonej o 20% - w jego przypadku. Co do prowizji sms, to sprawa jest prosta. Jako osoba fizyczna otrzymujesz 50% kwoty netto. I jest to dla Ciebie kwota brutto. W przypadku dzialanosci otrzymalbys 50% kwoty netto. Ale bylaby to dla Ciebie kwota netto. Prosciej wytlumaczyc nie umiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 Już rozumiem. no nic .. szkoda ,że tylko tyle trzeba zrezygnowac - mozna zamknac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach