Gość finlandia Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 (edytowany) Witam! Jak za pomocą preg_match przypisać zmiennej wartość "pola" pomiędzy znacznikami <b> oraz </b>? <b>string</b> W tym przypadku $zmienna="string"; Dodam, że jakiś czas temu znalazłem taki tutorial jednak nie był mi wtedy potrzebny, a teraz nie mogę go spowrotem wyszukać. Edytowano Wrzesień 6, 2011 przez finlandia (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 <?php $xyz = '<b>ala ma kota</b>'; $pattern = '/<b>(.*)<\/b>/'; preg_match($pattern, $xyz, $mecz); var_dump($mecz); ================================== array(2) { [0]=> string(18) "<b>ala ma kota</b>" [1]=> string(11) "ala ma kota" } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blackfire 185 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2011 <?php $xyz = '<b>ala ma kota</b>'; $pattern = '/<b>(.*)<\/b>/'; preg_match($pattern, $xyz, $mecz); var_dump($mecz); ================================== array(2) { [0]=> string(18) "<b>ala ma kota</b>" [1]=> string(11) "ala ma kota" } $xyz = "<b>ala</b> ma <b>kota</b>"; temat na dziś: dopasowania niezachłanne i modyfikator ? dla operatorów * i + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach