vps 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2011 (edytowany) Witam, otóż dzisiaj zrobiłem przegląd znanych mi 'serwerowni' i wybrałem najbardziej mi odpowiadający serwer. (cena/sprzęt/lokalizacja - zachodnia europa) Chciałbym się upewnić czy aby na pewno oferta jest najlepsza, czy może znacie coś w lepszej cenie, za podobny sprzęt? Zależy mi na dyskach sas, hardware-owym raid-zie 10 oraz firewall-u. Ofert bez tego nie brałem pod uwagę. (lokalizacja pl odpada, oraz OVH - za swoje KwackDetection) Parametry: Server: HP DL180 G5 CPU: 2x Intel Quad Core Xeon L5410 RAM: 16GB DDR2 Harddisk: 4x300GB SAS 15k (+ Hardware RAID 10) Firewall: Managed Firewall Speed: 1 x 100Mbps Full-Duplex Sieć: Standard Cena miesięczna, przy upuście za płatność na rok (-20%) wyniesie 132,80 euro Znajdę coś lepszego za podobną cenę? Z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowano Wrzesień 3, 2011 przez vps (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2011 napisz do serverboost.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vps 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2011 (edytowany) Dzięki za podpowiedź patrys. Cena podobnego, jednak uboższego o 2 dyski i 4Gb RAM zestawu jest 3,5 raza wyższa. Więc nawet jak dadzą upust 50% (a pewnie nie dadzą) to i tak będzie to droższa pozycja i gorsza. (nie wspomnę o dołożeniu 2 dysków i ramu) 2x Quad Core E5520 12 GB memory 2x 300 GB SAS Hardware RAID0/1 1 Gbit uplink 2 IPs 7500GB traffic 499,00 euro miesięcznie Więc raczej nie ma sensu pisać i zawracać głowy. Edytowano Wrzesień 3, 2011 przez vps (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 Witam, Mozna sie zastanowic nad Serwerami bauzjacymi na E3-1270 ktore sa szybsze od 2xL5410. Jedyna komplikacja moze byc firewall. Pozdrawiam, Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach