maniks 39 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 (edytowany) Ja bym się na Twoim miejscu uzbroił w cierpliwość. Zdarzyło mi się czekać na pojawienie się strony w googlach jakieś 3 miesiące, a zrobiłem dosłownie wszystko na początku jak radzi google i inni (narzędzia, dodawanie url itp.). W końcu zaindeksowała się i utrzymuje na top3 dobre 2 lata Edytowano Grudzień 17, 2011 przez maniks (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 załatw sobie/kup kilka linków w miarę dobrych i szybko googlebot przyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ABRH- 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Masz na myśli linki z swl(odnośnie kup), katalogów(typu onet, interia i inne z pr) czy...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Na pewno nie swl. Kup jakieś dobre stałe linki jeśli chcesz przetestować taką metodę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ABRH- 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 A dlaczego nie swl? (to tak by zgłębić zagadnienie) .. bo jeśli mowa o "legalnym kupowaniu" dla G. to tylko chyba w reklamach G. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 http://googlepolska.blogspot.com/2008/11/jak-google-postrzega-linkowanie.html a tutaj nowszy artykuł: http://googlepolska.blogspot.com/2010/10/dlaczego-swle-przekazujace-pagerank.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xatoos 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 niestety nie mogę edytować posta więc dopiszę jeszcze taki link który znalazłem szukając rozwiązania... i niby wg google nie ma tematu.. https://plus.google....sts/8jAifPS26YR Nie zepsułeś czegoś w robots.txt albo .htaccess? Jeśli google ma pozwolenie to zdobądź kilka linków z zwyczajnych katalogów, do tego pinguj ją co kilka h przez http://pingomatic.com/, a najlepiej to dodaj ją do sygnaturki na tym i innych forach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ABRH- 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 Za radą - crazyluki zrobiłem mały eksperyment. Kupiłem nową domenę eu(bo nie regionalna a w promocji prawie darmo), zrobiłem do niej link z zindeksowanej strony. Treści wrzuciłem mniej niż minimalną ilość, umieściłem pewną unikalną frazę. Efekt - po 24h znajduje stronę po tej frazie w wyszukiwarce. Zatem? Zapewne są domeny łatwiejsze i trudniejsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 domeny są takie same, kwestia kiedy na nią zajrzy googlebot i jak mu w tym pomożesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robinzmazur 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 im wiecej linkow tym lepiej, wiadomo kazda strona ma swoje proporcje.Wazna tez jest optymalizacja strony ktora czasem bywa bardziej skuteczna niz nie raz caly proces pozycjonowania strony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ABRH- 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Zawsze istnieje cień szansy iż kiedyś już google takiej domeny "nie lubiło". Na pewno impas można przełamać i jest to dobra nauka jak radzić sobie z takim "uparciuszkiem". Ta nowa nie dostała tak szerokiego wsparcia i specjalnie zrobiłem ja na tym samym szablonie, serwerze etc by można było porównywać. Oczywiście trzeba mieć cierpliwość bo ten G to chyba na pstrym bocie jeździ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2011 Stawiam, że strona marnej jakości i dlatego nie chce jej wziąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkelfirst 34 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2011 Osobom o małym doświadczeniu radzę trzymać się od rotacyjnych SWL'i z daleka, szczególnie w przypadku młodej domeny wiele takich zabaw kończy się prędzej lub później karą od wyszukiwarki Google. Lepsze będą linki stałe i tematyczne oraz publikacja tematycznych treści. A tak na marginesie jak czytam te wasze rady to zaczynam rozumieć dlaczego czasami lepiej zająć się obsługą klientów a usługi zlecać na zewnątrz komuś kto już przeszedł przez próby i wie jak to zrobić Pozycjonowanie strony sposobem na "porady z forum" zajmie pewnie ze dwa lata jak po drodze domena nie wyleci z indeksu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach