arczi886 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Witam Z góry piszę, że nie zabieram się za żaden hosting itd tylko z ciekawości i dla nauki stawiam sobie swój serer:)Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o bazy danych. Stawiają swój serwer i wgrywają forum oparte na bazach MySQL natrafiłem na mnóstwo błędów a mianowicie, sprawdzając poprawność funkcjonowania baz danych mysqltunerem pokazało kilka błędów: General recommendations: Run OPTIMIZE TABLE to defragment tables for better performance MySQL started within last 24 hours - recommendations may be inaccurate Enable the slow query log to troubleshoot bad queries When making adjustments, make tmp_table_size/max_heap_table_size equal Reduce your SELECT DISTINCT queries without LIMIT clauses Set thread_cache_size to 4 as a starting value Increase table_cache gradually to avoid file descriptor limits Your applications are not closing MySQL connections properly Variables to adjust: key_buffer_size (> 330.0K) query_cache_size (>= 8M) tmp_table_size (> 32M) max_heap_table_size (> 16M) thread_cache_size (start at 4) table_cache (> 4) Jak mam do tego podejść? Co i gdzie należy zmienić? prosze o pomoc i wyrozumiałość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 odpowiednia konfiguracja mysql - my.cnf oraz wykonanie zalecanych optymalizacji. Masz również podany minimalny czas pracy mysql aby wyniki były w miarę miarodajne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arczi886 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 moze cos wiecej? Jakies wskazowki ew jakis sprawdzony tutorial?Poniewaz tak jak mowie blady w tym temacie estem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Najpierw zastosuj się do tego: MySQL started within last 24 hours - recommendations may be inaccurate Potem przeczytaj ze zrozumieniem kolejne linie. np. Enable the slow query log to troubleshoot bad queries i Your applications are not closing MySQL connections properly Następnie program proponuje Ci zmianę poszczególnych parametrów, o każdym więcej przeczytasz na http://dev.mysql.com...-variables.html i albo zgadzasz się z sugestią i zmieniasz albo nie i nie zmieniasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach