No_Name 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 (edytowany) Witam chce na stronę zrobić formularz kontaktowy żeby user mógł wysłać z tego formularza email prosto na moja skrzynkę dajmy na to na poczcie gmail. Formularz ten ma być na stronie HTML/xHTML nie wiem czy muszę coś dodać do pliku css? bo ja nic nie widzę. a może w pliku js ? które są w folderze strony pod nazwa Js. I czy ten kod zamieszczony jest poprawny ? proszę o pomoc, w modyfikacji. Pozdrawiam i czekam na szybko odp . <p> <label for="name">Name:</label> <input type="text" class="text" name="name" id="name" /> </p> <p> <label for="email">E-mail Address:</label> <input type="text" class="text" name="name" id="email" /> </p> <p> <label for="phone">Phone:</label> <input type="text" class="text" name="phone" id="phone" /> </p> <p> <label for="text">Message:</label> <textarea class="text" name="text" id="text"></textarea> </p> <p> <input type="submit" class="submit" value="Send" /> </p> Edytowano Wrzesień 1, 2011 przez No_Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Witaj, skorzystaj z mojego Poradnika: http://www.webhostingtalk.pl/topic/32108-formularz-kontaktowy/page__view__findpost__p__268158 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
No_Name 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Ale ja potrzebuje prostego formularza, a tego nie mogę skonfigurować, a na twojej stronie nie widzę. downloadu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Ale ja potrzebuje prostego formularza, a tego nie mogę skonfigurować, a na twojej stronie nie widzę. downloadu http://www.jotform.com/ A to to co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
No_Name 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 (edytowany) No sorry ale ja nie wiem jak się tam posługiwać I chyba trzeba płacić? Edytowano Wrzesień 1, 2011 przez No_Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Poczytaj nieco o tym bo widzę że masz bardzo nikłe pojęcie o tym. Wydaje mi się że najlepiej na tym wyjdziesz jak skorzystasz z poradnika autorstwa GrandBB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
No_Name 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 no dobra no zrobiłem sobie taki formularzyk ale nigdzie nie mogę znaleźć tego gdzie mam wpisać żeby wpisać swój adress email gdzie maja przychodzić wiadomości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Tworzysz tzw. Powiadomienie. 1. Setup & Wstaw. 2. Alert Email z zakładki z ikonami powyżej. 3. Klikasz - Dodaj nowy Email. 4. E-Mail powiadomieniaOtrzymuj e-mail, gdy ktoś wypełni Twój formularz 5. Imię nadawcy dajesz jako np: Dane osobowe (w zależności od ustawień ID dla danego formsa w formularzu). 6. E-mail nadawcy, dajesz tak samo jak w punkcie 5, czyli ID odpowiadające za Email osoby, która wysyła do Ciebie Formularz. 7. E-mail adresata. Tu już musisz wpisać ręcznie swój adres email. 8. Klikasz dalej i zobaczysz edytor WYSIWYG, w którym możesz skonfigurować wygląd przychodzącej wiadomości do Ciebie. jotForms - jest darmowy i płatny. Jednak wychodzę z tego założenia, że jeśli jest coś darmowego to trzeba z tego korzystać. No i druga sprawa to to, że w miesiącu nie przekroczysz 100 subskrypcji, no chyba, że codziennie pisze do Ciebie dużo osób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 A ja zapraszam do tego: http://www.webhostingtalk.pl/topic/32161-trescbutton-email/page__view__findpost__p__268589 http://kurshtml.edu.pl/ http://google.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 skoro nie umiesz posługiwać się po stronach/aplikacjach internetowych to po co zabierasz się za html? Jeśli chcesz robić strony, formularze itp to musisz posiadać minimalną wiedzę na ten temat. Polecam kurshtml.edu.pl albo książki z wyd. Helion. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NiskiWujek Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 (edytowany) z PHP: <?php if($_POST[‘wyslij’]) { mail(‘TUTAJWPISZSWÓJ@EMAIL.COM’, $_POST[‘temat’], $_POST[‘komentarz’], ‘From: ‘.$_POST[‘email_nadawcy’]); } else { ?> <form method="post" action="index.php"> //index.php = plik, ktory sie wykona po wyslaniu formularza E-Mail: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="email_nadawcy" size=60> Temat: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="temat" size=60> Komentarz: <TEXTAREA NAME="komentarz" rows=10 cols=30></TEXTAREA> <input type="submit" name="wyslij" value="wyslij"> </form> <?php } ?> Edytowano Wrzesień 1, 2011 przez NiskiWujek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Tylko niech nikt nie wrzuca na swoją stronę tego co wrzucił @NiskiWujek to idealny skrypt do rozsyłania spamu. Samo jotForms ciekawe ale jesteśmy uzależnieni od serwerów zewnętrznych i tego, że nasze wiadomości są przetwarzane na ich serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NiskiWujek Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Ale ja potrzebuje prostego formularza, a tego nie mogę skonfigurować, a na twojej stronie nie widzę. downloadu Tylko niech nikt nie wrzuca na swoją stronę tego co wrzucił @NiskiWujek to idealny skrypt do rozsyłania spamu. Chciał prosto to ma prosto.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Chciał prosto to ma prosto.. Ale bez przesady.. jakieś minimum z minimum zabezpieczeń trzeba wrzucić.. Tyle tylko że strona ma być html a nie php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach