lexom 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 Witam. Własnie ustawiam serwer pocztowy i napotkałem mały problem. W konfiguracji postfix'a w sekcji "System mail name" powinienem podać pełną nazwę hostname w postaci (FQDN). Niestety polecenia: hostname i hostaname -f zwracają to samo: 13456 Gdzie może być problem. Będę wdzięczny za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 wyedutuj /etc/hostname i zapisz, następnie wykonaj komendę 'host 1345.host.com'' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lexom 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 (edytowany) wyedutuj /etc/hostname i zapisz, następnie wykonaj komendę 'host 1345.host.com'' W pliku /etc/hostname mam tylko: 1345 natomiast komenda host 1345.host.com daje wynik: Host host 1345.host.com not found: 3(NXDOMAIN) Edytowano Sierpień 31, 2011 przez lexom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 W pliku /etc/hostname mam tylko: 1345 natomiast komenda host 1345.host.com daje wynik: Host 13856.serwervps.pl not found: 3(NXDOMAIN) No to dopisz pełną nazwę hosta, sorry za pomyłkę, zamiast host wpisz hostname Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach